GTAGames.nl

Betta Pharmaceuticals

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
BettaPharmaceuticals logo.png

Betta Pharmaceuticals is een farmaceutisch bedrijf in het GTA IV-era. Het bedrijf is gevestigd in BOABO, Broker, Liberty City en aandelen ervan worden op de BAWSAQ effectenbeurs verhandeld.

Makes Everything Betta
– Slogan van Betta Pharmaceuticals
Het bedrijfsgebouw

CEO Mark Eastman

Betta Pharmaceuticals stond tot voor de zomer van 2001 onder leiding van Mark Eastman, een voormalige bediende in een drogisterij en tevens overwinnaar van kanker. Op de leeftijd van 30 kwam Eastman aan het hoofd van toen al één van de grootste farmaceutische bedrijven in de wereld. De jaren daaropvolgend won hij meerdere humanitaire onderscheidingen, onder andere voor het op de markt brengen van Mollis, dat voorgoed komaf maakte met erectiestoornissen bij jongeren wereldwijd. Door Liberty Tree kreeg Eastman op 15 september 2000 al snel de naam van "onaantastbare CEO" aangemeten. Verder is geweten dat hij een percentage van zijn geld aan goede doelen schenkt, dat hij getrouwd is en drie dochters heeft grootgebracht.

De casestudie

Advocatenkantoor Goldberg, Ligner & Shyster zag in het vernietigen van de reputatie van zo'n bedrijfsleider een uitdaging en startte in 2001 een onderzoek naar Eastman. Na een grondig onderzoek, waren een aantal advocaten van het kantoor in staat om bepaalde boekhoudkundige onregelmatigheden aan te treffen in betalingen van studentleningen die Eastman was aangegaan toen die nog school liep aan de universiteit. Vanuit deze hoeksteen werd een zaak opgebouwd om Eastman van zijn voetstuk te laten vallen, en met succes. Zijn vrouw scheidde van hem, en één van zijn drie dochters is vermoedelijk in de prostitutie gestapt.

Producten

  • Alco Patch
  • Ampheterate
  • Lax to the Max
  • Mollis
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Betta_Pharmaceuticals"