GTAGames.nl

Bryce Dawkins

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Personage
Bryce Dawkins
Bryce Dawkins
Geslacht Man
Gang ZZn.v.t.
Woonplaats Alderney City
GTA GTA IV
Stem ZZOnbekend

Bryce Dawkins is de locoburgemeester van Liberty City in GTA IV. Hoewel hij de leiding over deze grote stad draagt woont hij in Alderney City, de stad ten westen van Liberty City. Bryce is in geen enkele missie als persoon voorgekomen, maar zijn persoonlijke leven wordt zowel in GTA IV als in The Lost and Damned veelvuldig onder de loep genomen. Dawkins heeft zijn politieke carrière opgebouwd met conservatieve normen. Denk hierbij aan een anti-homoseksueel beleid in Liberty City. Bryce leidt echter een dubbelleven. Naast zijn vrouw, met wie hij een prachtige villa deelt, heeft hij een seksuele relatie met Bernie Crane, een goede vriend van Niko Bellic die voor zijn homoseksualiteit uitkomt. Maar al te graag wil Bernie dat Bryce dit ook doet en zijn vrouw voor hem aan de kant schuift. Dit gebeurt niet en enkele mannen van Dimitri Rascalov chanteren de burgemeester. Op verzoek van Bernie schakelt Niko Dimitri's mannen uit, waarna de bedreigingen op een gegeven moment ophouden.

Desondanks is er ook iemand anders die het op Bryce Dawkins gemunt heeft: Thomas Stubbs III, congresman in Liberty City, vermoedt het een en ander van de burgemeester. Hij besluit Johnny Klebitz in te zetten om afluisterapparatuur aan te brengen in de Infernus van Bryce. Bewijs voor Stubbs' theorie kan Dawkins politieke carrière compleet verwoesten. Als de klus geklaard is krijgt Johnny het nummer om mee te luisteren met de apparatuur in de auto. Hier hoor je onder andere Bernie Crane die zijn relatie met Bryce bespreekt. Ook hoor je Bernie praten over Luis Lopez, het hoofdpersonage in The Ballad of Gay Tony. Hij vertelt in de Infernus dat hij Luis wel ziet zitten.

Bryce heeft een profiel op de website Love-meet.net onder de naam Troy Harder. Hierin vind je onder meer uitspraken die zijn conservatieve politieke carrière ondersteunen. Er staat bijvoorbeeld bij de optie seksuele geaardheid: "straight, like in the Bible". Oftewel, heteroseksueel, zoals in de Bijbel.

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Bryce_Dawkins"