GTAGames.nl

Fort Zancudo

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Fort Zancudo
Fort Zancudo is een zwaar beveiligde militaire vliegbasis in Blaine County. De basis ligt aan Lago Zancudo en de voet van Mount Josiah. De basis binnendringen resulteert in een wanted level van maar liefst vier sterren. Bovendien zal het leger met tanks op je schieten. Op de in-game kaart blijft het gebied verborgen.
Verborgen op de kaart

De basis heeft twee grote landingsbanen waar je af en toe een luchtvoertuig zult zie opstijgen waaronder de P-996 LAZER jets. Deze zullen je ook beschieten wanneer je het luchtruim betreedt. Boven de basis geldt namelijk een no flying zone wat wil zeggen dat je niet in het luchtruim boven de legerbasis mag vliegen. Doe je dit toch dan ontvang je een wanted level.

Verder is er een oefenbaan in de basis te vinden waar soldaten hun vaardigheden kunnen trainingen. Hier staan verschillende hindernissen opgesteld en zijn er kleine bunkers geplaatst. Er zijn ook een viertal barracks waar soldaten kunnen overnachten. Om 07:00 in de ochtend zal er rond deze barracks muziek te horen zijn. Het nummer Reveille dient hier om de soldaten in de ochtend wakker te maken.

De basis heeft verschillende hangars waarvan de meeste niet te betreden zijn door de speler. Alle voertuigen in de basis staan simpelweg buiten de hangars geparkeerd. Er is ook een controletoren die uitzicht geeft over de landingsbanen. Deze is te betreden en binnen kun je verschillende kamers vinden. Zo is er op de begane grond een klein leslokaal, en eenmaal boven een grote controlekamer met veel computers. In deze ruimte kun je vaak een commandant vinden die met een verrekijker de basis bekijkt. In het zuiden van de basis heeft de brandweer een kleine kazerne waar een Firetruck geparkeerd staat. In het noordoosten is er ook nog een grote watertoren te vinden met de naam van de basis erop. Op de watertoren staat ook vaak een soldaat met een verrekijker.

Wanneer je tijdens de The Merryweather Heist voor de 'offshore' optie kiest moet je een Cargobob uit de legerbasis stelen.

Ingangen

De legerbasis heeft twee officiële ingangen. Deze worden echter streng bewaakt en de poorten zullen niet geopend worden voor de spelers, zelfs niet wanneer je in een legervoertuig zit. De enige manieren om de basis te betreden zijn via de lucht of via Mount Josiah. Op deze berg is namelijk een punt waar je met veel snelheid in een voertuig over de hekken van de basis kunt springen. Ook is er een steile berg naast de tunnel die onder Fort Zancudo doorloopt. Via deze steile berg is het mogelijk om met veel snelheid vanaf de snelweg de basis in te springen.

Ingang via Mount Josiah
Ingang via de snelweg

Voertuigen

De onderstaande voertuigen zijn te vinden in Fort Zancudo.

Monumenten

Voor de ingang van Fort Zancudo zijn twee monumenten te vinden voor overleden soldaten. Een van de monumenten herinnerd soldaten die gesneuveld zijn op 11 juli 1974. In het echte leven hebben er op deze dag geen bijzondere gebeurtenissen afgespeeld. Wellicht dat dit gaat over de Vietnam-oorlog die toen nog gaande was. Maar het zou zomaar kunnen dat het een dag herdenkt uit het GTA-universum waarvan wij de achtergrond niet kennen. Achter dit monument staat een muur waarop de namen van de gesneuvelde soldaten staan. Echter, alleen maar zogeheten John Doe's staan op de muur. Deze naam wordt gegeven aan overleden personen waarvan de identiteit niet bekend is.

Het tweede monument herdenkt een gebeurtenis uit juni 1998 waarbij ook soldaten zijn gesneuveld.

Juni 1998
11 juli 1974
John Doe muur

Galerij

Buitenterrein

Welkomstbord
Watertoren
Trainingsgrond
Hangars
Hangars
Interieur hangar
Brandweerkazerne
Barracks

Soldaten

FortZancudoSoldaten1.jpg
FortZancudoSoldaten2.jpg
FortZancudoSoldaten3.jpg
FortZancudoTrainen.jpg

Controletoren

Ingang
Entree
Leslokaal
Serverkamer
Controlekamer
Controlekamer

Trivia

  • Fort Zancudo is de enige bekende legerbasis in het IV-era.
  • Sommige soldaten in Fort Zancudo hebben een naam waaronder Brincat, Clark, Solarin, Lloyd, Starkie en Nolan.
  • Sinds 8 juli 2015 is het mogelijk om Jobs te creëren met de Content Creator in Fort Zancudo.
  • Met de komst van de Smuggler's Run Update is het mogelijk om in GTA: Online een hangar op Fort Zancudo te kopen. Je kan hierna de basis betreden zonder wanted level te krijgen, uitgezonderd de controletoren.

Zie ook

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Fort_Zancudo"