GTAGames.nl

PlayStation 3

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
PlayStation 3 (60GB versie)

Sony's PlayStation 3 (PS3) is de opvolger van de PlayStation 2. De release van de PS3 was voor Japan en de VS in november 2006, Europa en de rest van de wereld moesten wachten tot maart 2007. Aanvankelijk kwamen er twee versies van de console op de markt, namelijk de 20 GB en de 60 GB versie. Europa kreeg de 20 GB nooit te zien, en na enkele maanden werd deze versie ook van de Amerikaanse markt gehaald vanwege slechte verkoopcijfers.

In het tweede kwartaal van 2007 maakte Sony melding van een nieuwe versie van 80 GB, die als eerst in Zuid-Korea zou worden uitgebracht. In juli kwam deze versie ook voor de NTSC gebieden beschikbaar, maar ook deze keer werd Europa overgeslagen. Niet lang daarna voerde Sony een prijsdaling uit op de Amerikaanse markt voor de 60 GB versie. Dit werd gedaan om zoveel mogelijk van deze versie nog te verkopen, alvorens alleen de 80 GB versie nog verkrijgbaar zou zijn. Daarna kwam de 40 GB versie naar Europa, die veel verkocht werd omdat er een prijsdaling bij kwam. Later werd de 80 GB versie in Europa verkocht, welke nu het meest te verkrijgen is. De 160 GB is nu ook te verkrijgen in sommige winkels, maar deze is iets duurder.

Ook is er weer een andere PlayStation uitgekomen, welke nu de PlayStation 3 Slim heet. Van deze PlayStations zijn twee versies beschikbaar. De eerste heeft een 120 GB harde schijf, welke op zo'n €299,- uit komt. De PlayStation Slim is uitgekomen op 1 september 2009. De tweede versie is een PlayStation 3 Slim met 250 GB harde schrijf ruimte. Deze zal op ongeveer €350,- uitkomen.

Later op 19 september 2012 kwam ook nog de Playstation 3 Super Slim uit.

GTA's

Zie ook

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/PlayStation_3"