GTAGames.nl

Statue of Happiness

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Het Blijheidsbeeld.
Het Vrijheidsbeeld in het echt.

Het Statue of Happiness is een enorm standbeeld op Happiness Island in Liberty City. De naam vertaalt zich als het Blijheidsbeeld. Het standbeeld is uiteraard een persiflage van het Statue of Liberty, oftewel het Vrijheidsbeeld, in New York. In plaats van een brandende toorts heft het beeld een kop koffie in de lucht. Het beeld werd in 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken ter gelegenheid van de honderdjarige "verlossing van de Britse keuken en spelling", oftewel de onafhankelijkheidsverklaring.

Aan de voet van het Blijheidsbeeld ligt een kleding-pickup. Wanneer je hier in loopt krijg je een T-shirt met de opdruk "Happiness Is" op de voorkant, en "Land" op de achterkant ("Happiness Island", maar ook "Happiness is land", oftewel "geluk is landgoed").

Als Jimmy Pegorino of Dimitri Rascalov aan het einde van de verhaallijn naar Happiness Island vlucht voor Niko Bellic, worden ze door Niko aan de voet van het beeld vermoord.

Easter eggs

Plakkaat

Op het plakkaat dat ze in haar linkerhand houdt staat een tekst. Deze tekst is een parodie op een gedeelte van het vers dat in het voetstuk van het Vrijheidsbeeld te lezen is.

Tekst in GTA IV
Originele tekst
Send us your brightest, your sharpest, your most intelligent,
yearning to breathe free and submit to our authority,
watch us trick them into wiping rich people's asses,
while we convince them it's a land of opportunity.
JULY IV
MDCCLXXVI
Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tossed to me,
I lift my lamp beside the golden door!

De datum in Romeinse cijfers, 4 juli 1776, staat wel echt op het plakkaat van het Vrijheidsbeeld en herdenkt de datum waarop de Verenigde Staten onafhankelijk werden.

Heart of Liberty

Het is mogelijk om met een helikopter bij een ingang van het eigenlijke beeld te komen. Naast deze deur hangt een bordje met de tekst "No Hidden Content this way" ("Geen verborgen zaken hier"). Binnen kun je een trap op klimmen, waarmee je bij een gigantisch geketend kloppend hart komt. Dit hart heeft al snel de bijnaam gekregen "The Heart of Liberty".

Het hart.
No Hidden Content
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Statue_of_Happiness"