GTAGames.nl

Thelma & Louise

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
De vrouwen storten zich in het ravijn
Reënscenering gezien vanaf de klif
Reënscenering gezien vanaf de klif, met de unieke Tornado op de voorgrond

Thelma & Louise is de naam die door de fangemeenschap aan een easter egg uit Grand Theft Auto V is gegeven. De naam is afgeleid van gelijknamige roadmovie uit 1991, waar de easter egg dan ook een verwijzing naar is. De easter egg is dagelijks tussen 19:00h en 20:00h te vinden op een klif in de Chiliad Mountain State Wilderness, ten zuidoosten van de basis van de Altruist Cult.

Easter egg

De easter egg is een reënscenering van de laatste scène van eerdergenoemde film. In deze film zijn de hoofdpersonages Thelma en Louise op de vlucht voor de politie. In de laatste scène worden ze, na een wilde politieachtervolging, ingesloten door de politie aan de rand van een klif van de Grand Canyon. Om de politie toch te ontlopen geven zij vol gas en storten zij zich in de Grand Canyon, de scène sluit me de wagen die de canyon invliegt, maar voordat deze de rotsen raakt.

Tussen 19:00h en 20:00h kan de speler deze reënscenering zien. In tegenstelling tot de massale politiemacht in de film worden de dames in de easter egg door twee politiewagens en een politiehelkopter achtervolgt. Één van de politiemannen loopt naar de auto van de vrouwen, waarop deze gas geven en zich in de Raton Canyon storten. De helikopter stijgt op en vliegt weg, de politieauto's blijven achter.

Het is mogelijk dat een of beide van de vrouwen wonderbaarlijk genoeg de val overleven.

In tegenstelling tot scène in de film gaat er in GTA V geen politieachtervolging aan de easter egg vooraf; de auto's worden simpelweg gespawned door de game. De twee vrouwen die Thelma en Louise voorstellen rijden in een unieke Tornado, deze variant van deze auto komt slechts één andere keer voor in de game.

Overzicht van de easter egg
Overzicht van de easter egg

Invloed van de speler

Als de speler zich te dicht bij de klif bevindt zal de easter egg niet plaatsvinden, het is wel mogelijk de easter egg vanuit een helikopter te bekijken. Wanneer de speler de weg voor de twee vrouwen blokkeert zullen zij zich niet in het ravijn storten en zal de agent die naar hun auto loopt simpelweg weer teruglopen wanneer deze de auto bereikt heeft. Wanneer de speler de weg weer vrijmaakt zullen de vrouwen alsnog het ravijn in rijden.

Wanneer de speler de auto van de vrouwen steelt krijgt deze een wanted level.

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Thelma_%26_Louise"