GTAGames.nl

Ammu-Nation

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo van Ammu-Nation.
Ammu-Nation in GTA Vice City Stories.

Ammu-Nation is een wapenwinkel in GTA sinds GTA III waar je allerlei soorten wapens kunt kopen. Naarmate je verder komt in het spel zullen er zwaardere wapens beschikbaar komen, alhoewel je het echt zware geschut als miniguns en rocket launchers vaak bij een andere handelaar zoals Phil Cassidy zal moeten halen. De grotere vestigingen van de winkel bevatten ook een schietbaan, waar je wapens kunt proberen (zoals ze promoten met de slogan "Try it before you buy it!") en je vaardigheden kunt verbeteren.

De naam 'Ammu-Nation' is een samentrekking van Ammunition, dat 'munitie' betekent, en nation, dat 'natie' betekent. De winkel is een parodie op de Amerikaanse wapenwet, waar het, zeker in vergelijking met Europa, zeer eenvoudig is om aan een vuurwapen te komen. Ammu-Nation gaat er prat op dat ze een beslissende rol hebben gespeeld in de Amerikaans-Australische oorlog en bij het terugdringen van het communisme. Daarnaast menen ze dat vrijheid gelijk staat aan het dragen van vuurwapens, dat je grof geschut nodig hebt bij het beschermen van je familie en dat hun Y2K-kit (bestaande uit onder andere een trucklading bier, sigaretten en clusterbommen) nodig is om de millennium-crisis door te komen.

Vaak wordt aangenomen dat de verkoper in GTA III en GTA Vice City een evenbeeld van Dan Houser is, maar Rockstar Games ontkent dit voor in ieder geval GTA III. [Ref] Wel bevestigen ze dat hij erg op Houser lijkt.

Grand Theft Auto III

Assortiment
Red Light District Newport
Wapen Prijs Wapen Prijs
Pistol $ 250 Uzi $ 800
Uzi $ 800 Grenades $ 2.000
AK 47 $ 3.000
Sniper rifle $ 10.000
Armor $ 3.000
Hidden interior
Ammu-Nation

(Red Light District)

Coördinaten
X 1070
Y -400
Z 15
Hidden interior
Ammu-Nation

(Newport)

Coördinaten
X 345
Y -715
Z 25

In GTA III heeft Ammu-Nation twee vestigingen in Liberty City, een in het Red Light District, Portland en een in Newport, Staunton Island.

Beide vestigingen hebben hetzelfde interieur en dezelfde gevel, de vestiging in het Red Light District is echter kleiner. Deze vestiging heeft dan ook een kleiner assortiment. Achter deze vestiging bevind zich echter wel een schietbaan, dat is bij de vestiging in Newport niet het geval.

De Ammu-Nation in Newport heeft altijd hetzelfde assortiment, het assortiment van de winkel in het Red Light District zal echter door de speler vrijgespeeld moeten worden. Na de missie Pump-Action Pimp is het pistool beschikbaar, de uzi is beschikbaar na het voltooien van de missie Cipriani's Chauffeur.

Zwaardere wapens, zoals een rocket launcher, zijn na de missie Arms Shortage verkrijgbaar bij Phils wapenhandel in Rockford op de plek waar de aanlegplaats van de Ferry zich ooit bevond.

De slogan die op enkele billboards verspreid door Liberty City staat is "We Don't Shoot Blanks". Andere slogans die Ammu-Nation ter promotie gebruikt zijn: The store that helped beat communism is having a sale! en Shoot now, pay later!.

De Ammu-Nation in het Red Light District
De schietbaan in het Red Light District
Het interieur van de Ammu-Nation in het Red Light District
Het interieur van de Ammu-Nation in Newport


GTA Vice City

Assortiment
Ocean Beach Vice Point Downtown
Wapen Prijs Wapen Prijs Wapen Prijs
Pistol $ 100 Pistol $ 100 .357 $ 2.000
Mac $ 300 Uzi $ 400 MP $ 3.000
Shotgun $ 500 Stubby shotgun $ 600 S.P.A.S. 12 $ 4.000
Ruger $ 1.000 Sniper rifle $ 1.500 .308 sniper $ 6.000
Armor $ 200 Armor $ 200 Armor $ 200

In Vice City ten tijde van GTA Vice City vind je drie vestigingen van Ammu-Nation, namelijk één in de North Point Mall in Vice Point, één in Ocean Beach en één in Downtown. Merk op dat de winkelbediende niemand minder dan Dan Houser is.

De Ammu-Nation in Downtown is de eerste in GTA met een schietbaan. Deze is pas toegankelijk tijdens en na de missie The Shootist, waar Tommy Vercetti Phil ontmoet. Na deze missie kun je het eerste onderdeel van de schietoefening, het schieten op bewegende dummy's, zo vaak doen als je wilt door in de marker te gaan staan. Een score van meer dan 45 maakt het mogelijk je wapens sneller te herladen.

Phil verkoopt na de missie Boomshine Saigon zwaar geschut bij Phils Place. Diverse melee-wapens kun je kopen bij de drie tool shops in Vice City.

The store leading the fight against communism is having a blow-out sale! Ammu-Nation has a wide array of peacemakers. Come by Ammu-Nation on Militair Monday to exersize your second amendment rights and get 10% of all armor piercing bullets. We're the only one that lets you try it, before you buy it. Need anti-tank missiles? We've got 'm! Flamethrowers? Oh yeah! No credit? No problem! No money down! 90 days, same as cash. Shoot now, pay later.
During the 10 minute waiting period, fire up a few rounds at the Ammu-Nation gunrange! Featuring faces of famous commies! Come by Ammu-Nation and register to win an anti-aircraft gun, actually used when we whooped Australia's ass! This weekend is the Ammu-Nation Film Festival, with three screenings of the documentary of Red Dawn!

Ammu-Nation: Protecting your right!

– Reclame op V-Rock in GTA Vice City


GTA San Andreas

In de staat San Andreas heeft Ammu-Nation tijdens GTA San Andreas elf vestigingen met vier verschillende interieurs, deze gaan open tijdens de missie Doberman en worden aangegeven met Marker. Zeven van deze vestigingen zijn ook voorzien van een schietbaan, op deze schietbanen start je de submissie Shooting Range. Hiermee kan je CJ's wapenvaardigheden opschroeven en tevens van een aantal wapens de munitie verdubbelen. De drie vestigingen in en om Las Venturas zullen 20% meer in rekening brengen dan de prijzen die hieronder zijn vermeld bij het assortiment. Daarnaast is er nog een vijfde interieur aanwezig in het spel, dit interieur is niet gebruikt in het spel en alleen te betreden via het hidden interiors universe van GTA San Andreas.

Een plattegrond met de exacte locaties kun je hier vinden.

Assortiment
Wapen Prijs Wapen Prijs
Pistol $ 200 Grenades $ 300
Silenced pistol $ 600 Satchel charges $ 2.000
Desert Eagle $ 1.200 SMG $ 2.000
Tec-9 $ 300 Rifle $ 1.000
Micro SMG $ 500 Sniper rifle $ 200
Shotgun $ 600 AK-47 $ 3.500
Sawnoff shotgun $ 800 M4 $ 4.500
Combat shotgun $ 1000 Armor $ 200

Assortiment

Niet alle wapens zijn tegelijk beschikbaar vanaf het moment dat de Ammu-Nations in San Andreas open gaan, bepaalde missies zijn nodig om het assortiment uit te breiden. Het standaard assortiment na de missie Doberman is: pistol, Tec-9, micro SMG, shotgun, grenades en armor. De volgorde waarmee het assortiment wordt uitgebreid ligt vast, echter is het de speler die bepaalt in welke volgorde hij of zij de missies speelt en daarmee ook hoeveel wapens er telkens tegelijk beschikbaar komen.

Dit is de vaste volgorde waarmee het assortiment telkens wordt uitgebreid:

Het assortiment wordt in het eerste deel van de verhaallijn in Los Santos telkens met één wapen uitgebreid na het behalen van de volgende missies in deze volgorde: Robbing Uncle Sam, Just Business en House Party. Echter wijkt dit af als de speler deze missies in een andere volgorde speelt. Speelt men eerst House Party voordat de andere twee missies zijn gehaald dan zullen de eerste drie extra wapens te koop zijn en zal het assortiment niet veranderen na Robbing Uncle Sam en Just Business. Speelt men eerst Just Business dan zullen de eerste twee extra wapens te koop zijn, het derde extra wapen komt dan vrij na het spelen van House Party en na Robbing Uncle Sam is er geen verschil. En speelt men de missie Doberman na de drie bovengenoemde missies dan zal het assortiment, behalve het standaard assortiment, ook bestaan uit de eerste drie extra wapens. Na het spelen van de missie Body Harvest komen de satchel charges en rifle tegelijk beschikbaar in Ammu-Nation.

In San Fierro wordt het assortiment telkens met één wapen uitgebreid na het behalen van de missies Pier 69 en Mountain Cloud Boys, in deze volgorde. Als eerst de missie Mountain Cloud Boys wordt gespeeld komen de sniper rifle en AK-47 tegelijk beschikbaar en zal het assortiment niet wijzigen na de missie Pier 69. Vervolgens komt het volgende wapen, de M4, beschikbaar na de missie Yay Ka-Boom-Boom. Als de missies Black Project en You've had your Chips in deze volgorde worden gespeeld komen de laatste twee wapens één voor één beschikbaar. Wordt de missie You've Had Your Chips eerder gespeeld dan Black Project dan zal het assortiment al compleet zijn na de eerstgenoemde missie.

GTA Liberty City Stories

Assortiment
Wapen Vestiging Prijs
Pistol Portland $ 240
Micro SMG Portland $ 600
AK Staunton Island $ 4.200
Sniper rifle Staunton Island $ 6.000
Grenade Staunton Island $ 360
Micro SMG Staunton Island $ 600
Armor Staunton Island $ 240

In GTA Liberty City Stories heeft Ammu-Nation dezelfde twee vestigingen in Portland en in Staunton Island als in GTA III. Je leert de wapenwinkel kennen wanneer Vincenzo Cilli je er een pistool laat halen in de missie Snuff. Na deze missie heeft Ammu-Nation altijd pistolen op voorraad. Na de missie Don in 60 Seconds kun je er ook micro SMG's kopen. De Portland vestiging heeft alleen maar deze twee wapens, terwijl die op Staunton Island een wat groter assortiment heeft. Voor de zwaardere wapens kan je terecht bij Phil Cassidy's Fully Cocked Gun Shop in Bedfort Point.

Een plattegrond met de exacte locaties van Ammu-Nation en Phil Cassidy's Fully Cocked Gun Shop kun je hier vinden.

GTA Vice City Stories

Assortiment
Downtown Ocean Beach North Point Mall
Wapen Prijs Wapen Prijs Wapen Prijs
Pistol $ 180 SMG $ 1.875 Equalizer $ 1.500
Scorpion $ 270 AK $ 3.150 Assault rifle $ 4.050
Micro SMG $ 450 Spaz 12 $ 3.000 Grenades $ 270
Grenades $ 270 Sniper $ 4.500 Laser sniper $ 6.000
Shotgun $ 750 Rocket launcher $ 6.750 Minigun $ 11.250
Armor $ 180 Armor $ 180 Armor $ 180

Ook in Vice City ten tijde van GTA Vice City Stories vind je drie vestigingen van Ammu-Nation, op de vertrouwde plaatsen uit GTA Vice City: in de North Point Mall in Vice Point, in Ocean Beach, en in Downtown. In tegenstelling tot wat we gewend zijn uit voorgaande GTA's, verkoopt Ammu-Nation in 1984 ook enkele zware wapens. De rocket launcher en minigun komen respectievelijk na Turn on, Tune in, Bug out en Farewell to Arms. De andere wapens zijn te koop wanneer de winkels te bereiken zijn, wat voor de twee op vestigingen op het oostenlijk eiland pas na From Zero to Hero is.

Men ook wapens kopen bij Stonewall J's, al is het aanbod beperkt bij vergeleken Ammu-Nation. Het soort wapens liggen meer in het straatje van de Trailer Park Mafia: de sterkste wapens te koop zijn namelijk de scorpion en de stubby shotgun.

Grand Theft Auto IV

In Grand Theft Auto IV zijn de Ammu-Nation winkels uit het straatbeeld verdwenen door de strictere wapenwetten onder het bewind van burgemeester Ochoa. Wanneer men toch een wapen op zak wil hebben, zal dit via minder legale routes moeten. Gelukkig zijn er verspreid over de stad verschillende illegale wapenhandelaren te vinden, die hun wapens vanuit kelders verkopen. Ook is het mogelijk wanneer met connecties heeft met bepaalde personen, wie hun 'uitrusting' per voertuig vervoeren.

GTA Chinatown Wars

Ammu-Nation op de PDA

Hoewel absent in Grand Theft Auto IV, is het in GTA Chinatown Wars mogelijk om via je PDA al je wapens online kopen en thuis laten bezorgen via de online webwinkel van Ammu-Nation. Normale vestigingen zijn er nog steeds niet, en het is onbekend of de wetten zijn aangepast of dat de webwinkel het antwoord is van Ammu-Nation op de nieuwe wet.

Als je de webwinkel bezoekt, kun je kiezen tussen verschillende wapencategorieën. Als je op één van deze categorieën drukt, krijg de wapens die erin thuishoren te zien. Druk op een wapen voor meer informatie en de waardering erover. Druk op de knop waar de prijs op staat indien je het wapen in je winkelmandje wil leggen. Mocht je al een wapen in deze categorie hebben, dan krijg je daarover een waarschuwing. Druk op de PDA AmmuNation Basket.png -knop om de inhoud van je winkelmandje te bekijken. Je kunt daar met de PDA AmmuNation Delete.png -knop wapens uit je winkelmandje verwijderen of op "Checkout" drukken om de bestelling te voltooien.

In het begin van het spel zijn de meeste wapens nog niet op voorraad, wanneer je vordert in het spel zullen er steeds meer wapens beschikbaar komen. Voor zware wapens is de Fully Cocked Upgrade vereist. Deze kun je later in het spel voor $10.000,- kopen. Via de mail ontvang je soms aanbiedingen voor wapens bij de Ammu-Nation webwinkel.

Grand Theft Auto V

Assortiment
GTA V
Wapen Prijs Wapen Prijs
Knife $ 100 Carbine rifle $ 2.100
Night stick $ 100 Advanced rifle $ 3.500
Stun gun $ 100 Sniper rifle $ 5.000
Pistol $ 350 Heavy sniper $ 9.500
Combat pistol $ 600 MG $ 3.000
AP Pistol $ 1.000 Combat MG $ 3.700
Sawed-off shotgun $ 300 RPG $ 6.500
Pump shotgun $ 550 Grenade launcher $ 8.100
Assault shotgun $ 1.500 Minigun $ 15.000
Micro SMG $ 850 Tear gas $ 150
SMG $ 1.300 Grenade $ 150
Assault SMG Gratis (Social club) Sticky bomb $ 400
Assault rifle $ 1.400 Jerry can $ 25

Ammu-Nation is ook weer aanwezig in Grand Theft Auto V. Verspreid over Los Santos en Blaine County zijn 11 Ammu-Nations te vinden, waarvan 2 met een schietbaan, waar je je schietvaardigheden kan trainen. Ammu-Nation biedt een groot arsenaal aan explosieven en slag-, steek- en vuurwapens. Daarnaast kun je er ook verschillende aanpassingen voor je wapen kopen, kogelwerende vesten en jachtkleding. Tevens is het mogelijk om op de BAWSAQ te handelen in aandelen van Ammu-Nation.

Een plattegrond met de locaties kun je hier vinden.Zie ook

Externe links

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Ammu-Nation"