GTAGames.nl

Cesar Vialpando

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Personage
Cesar Vialpando
Cesar Vialpando
Geslacht Man
Gang Varrios Los Aztecas
Woonplaats Los Santos
(El Corona)
GTA GTA San Andreas
Stem Clifton Collins Jr.

Cesar Vialpando is de leider van de Varrios Los Aztecas, een gang in Los Santos. Hij heeft, net als de meeste leden van zijn gang, een voorliefde voor lowriders en hij rijdt dan ook altijd in een rode Savanna met de nummerplaat "LVA4L", wat staat voor "Los Varrios Aztecas for life" (merk op dat de eerste twee woorden zijn verwisseld). Cesar heeft een diepgaande relatie met Kendl Johnson en wil aan het eind van het verhaal haar ook ten huwelijk vragen. Er zijn echter wat problemen met de familie, want Sweet wil niet dat zijn zusje met iemand van een andere gang omgaat. Mede dankzij zijn vriendschap met Carl wordt hij later toch geaccepteerd door Sweet, maar in het spel komt het nog niet tot een huwelijk.

Friends 4 Life

Cesar doet regelmatig mee aan illegale straatraces en nodigt Carl, al snel na hun eerste kennismaking, uit om hier een keer aan mee te doen. Nadat Carl moederziel alleen in Angel Pine terecht is gekomen en Sweet in de gevangenis is beland regelt Cesar een ontmoeting met zijn criminele nicht Catalina, die met haar opvliegend karakter totaal niet op haar neef lijkt. Nadat ook Cesar moet wegvluchten uit Los Santos vinden ze elkaar terug in Angel Pine, waar Cesar Kendl voorlopig veilig onderbrengt in een stacaravan. Hij heeft belangrijke informatie over het reilen en zeilen van Big Smoke en zijn crackhandel tussen Los Santos en San Fierro en zal regelmatig Carl op de hoogte stellen van drugs- en geldtransporten tussen beide steden. Via nog twee illegale races door het platteland van Red County komen Cesar en Carl in contact met Wu Zi Mu (een leider van de Triads in San Fierro), terwijl zijn nicht met haar nieuwe vlam met de noorderzon vertrekt.

Cesar en Kendl helpen Carl aan het opbouwen van een nieuw bestaan in een vervallen garage en voormalig tankstation in San Fierro, hierbij krijgen ze hulp van The Truth (een wiet telende hippie) en zijn kennissen. Gedurende hun tijd in San Fierro trekken Cesar en Carl veel met elkaar op en beginnen ze een handeltje in gestolen auto's, tevens het oude beroep van CJ in Liberty City. Tijdens één van hun rooftochten komt Carl erachter dat Cesar hoogtevrees heeft, waardoor Carl in een hele hoge kraan moet kruipen om nieuw geïmporteerde auto's te stelen. Intussen komen ze, met de hulp van Woozie, steeds meer te weten over het drugssyndicaat waar Big Smoke onderdeel van uitmaakt en schakelen ze een paar belangrijke kopstukken uit, waaronder Ryder (Carl's voormalige jeugdvriend). Uiteindelijk weten ze de complete drugslijn tussen Los Santos en San Fierro op te rollen door een crackfabriek op te blazen. Cesar en Kendl blijven de zaken in San Fierro regelen, terwijl Carl de stad uittrekt nadat hij Mike Toreno heeft ontmoet, die ervoor kan zorgen dat Sweet uit de gevangenis wordt vrijgelaten.

Cesar komt Carl weer tegen in Madd Dogg's Mansion, wat Carl wilt gebruiken als uitvalsbasis om weer voet aan de grond te krijgen in Los Santos. En nadat Sweet eindelijk vrijgelaten is beginnen de broers aan de herovering van Grove Street en de terugkeer van de Grove Street Families. Hierna krijgen Cesar en de Varrios Los Aztecas hulp van Carl en zijn gang om hun gebieden weer terug te heroveren op de Los Santos Vagos. Intussen is de pleuris uitgebroken in Los Santos nadat de wantoestanden van C.R.A.S.H. in de openbaarheid zijn gekomen en Frank Tenpenny wegens gebrek aan bewijs wordt vrijgelaten. Carl heeft nog een belangrijke taak op zijn schouders genomen om voor eens en voor altijd af te rekenen met zijn grootste verrader Big Smoke. En nadat hem dat gelukt is staat Tenpenny voor zijn neus om zijn deel van de buit op te eisen en zijn biezen te pakken. Carl ontsnapt ternauwernood aan de dood en zet de achtervolging in waarbij Tenpenny komt te overlijden, hierna keert de rust in Los Santos terug en kan er eindelijk gefeest worden in Grove Street.

Grappige quotes

Gedurende een paar missies in San Fierro rijdt CJ met Cesar naast zich in de auto, of samen op een motor. Als je dan grote sprongen gaat maken met een voertuig krijg je soms grappig commentaar van Cesar te horen, deze staan alleen in de audio bestanden en zijn niet ondertiteld. Overigens lenen de heuvels van San Fierro zich uitstekend hiervoor. Hieronder staan de quotes van Cesar, die altijd in deze volgorde gezegd worden.

  1. "Nice!"
  2. "CJ this cob will take a landing!"
  3. "You better land us okay."
  4. "I can see my house from up here!"
  5. "Hey, warn me next time!"
  6. "Hey, my stomache!"
  7. "There goes my burrito!"
  8. "Wow, that's some trajectory!"
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Cesar_Vialpando"