GTAGames.nl

Triads

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Gang
Logo van de Triads in GTA III
Triads
Leider Uncle Fu [I]
Wu Zi Mu [SA]
Ran Fa Li [SA]
Hsin Jaoming [IV]
Wu Lee [CW]
Huang Lee [CW]
Locatie San Andreas [I]
Liberty City [III][Ad][LCS][IV]
San Fierro [SA]
Kleur Blauw [III][LCS]
Wit [LCS]
Zwart [SA]
Paars [CW]
Wapen Baseball bat [III]
Meat cleaver [LCS]
Pistol [III]
Micro SMG [SA]
AK 47 [SA]
Voertuig Triad Fish Van
Mr Wongs
Hellenbach GT
Rivaal Leone Family
Da Nang Boys
Koreaanse maffia
Spanish Lords
The Lost
GTA Grand Theft Auto
GTA III
GTA Advance
GTA San Andreas
GTA Liberty City Stories
GTA IV
The Lost and Damned
GTA Chinatown Wars
GTA V

De Triads zijn verschillende Chinese criminele organisaties in GTA. "Triad" betekent "triade" of "drie-eenheid" en is een term die vaak gebruikt wordt om misdaadorganisaties in China aan te duiden.

Grand Theft Auto

In Grand Theft Auto krijg je in Chinatown, San Andreas te maken met de Triads. Je maakt kennis met Uncle Fu, die in 1997 de baas van de Triads is. Je moet een aantal klusjes voor hem opknappen. Dit kan variëren van het ophalen van geldkoffertjes tot het vermoorden van leden van een rivaliserende bende.

De namen van verschillende Triad-leden en andere betrokkenen bij haar misdaden maken deel uit van een easter egg in de game, deze namen zijn namelijk zijn veelal woordgrapjes.

GTA III era

Een groepje Triads en een Triad Fish Van (linksachter).

Liberty City

De Triads in Liberty City houden zich op in het Chinatown op Portland. Ze hebben een vete met de maffiafamilies en het Colombian Cartel. In opdracht van de Leone Family vermoordt Claude in 2001 de Triad Lee Chong, doodt drie War Lords en blaast een visfabriek van de Triads op.

San Fierro

De Triads in GTA San Andreas bevinden zich met name in Chinatown, San Fierro en gaan door het leven in nette zwarte kleding. Ze worden begeleid door de blinde maar uiterst intelligente onderleider Wu Zi Mu, die zich moet verantwoorden voor de eigenaardige Ran Fa Li, leider van de Triads in San Andreas. De Triads hebben een groot probleem met de rivaliseerde Vietnamese straatgang Da Nang Boys. Carl Johnson, die naarmate het spel vordert een goede vriend van Wu Zi Mu wordt, helpt in 1992 bij deze problemen en zet diverse keren zijn leven op het spel om de gang te beschermen. Dit wordt ook door de traditionele Ran Fa Li gewaardeerd. Desondanks is de vriendschappelijke relatie niet altijd op straat van pas. Je hoeft maar even in de weg te staan en ze kunnen zichzelf al niet meer inhouden om jou om het leven te brengen. Ze houden namelijk erg veel van macht en het beheren van eigen territoria.

De Triads opereren met name in San Fierro, maar ook in Las Venturas kom je de leiding diverse keren tegen. Hier beheren ze namelijk The Four Dragons Casino; één van de vele bedrijven die de criminele organisatie in San Andreas draaiende houdt.

GTA IV era

GTA IV

De Triads in het Liberty City van 2008 bestaat uit drie verschillende groepen. De eerste, onder leiding van Hsin Jaoming, die voormalig opereerde vanuit China. De tweede onder leiding van Wu "Kenny" Lee en de derde staat onder leiding van Zhou Ming. In GTA IV komen de Triads echter niet veel aan bod. Ze bevinden zich in Chinatown, net zoals in alle voorgaande GTA's. Niko komt met de Triads in contact wanneer hij een lading heroïne, die de Triads snel kwijt willen omdat ze denken dat het behekst is, steelt voor Phil Bell. Deze koopt de vrachtwagen vol drugs liever niet, maar laat deze stelen voor de Pegorino family. Niko slaagt erin om de vrachtwagen mee te nemen en de drugs voor de familie in handen te nemen. De heroïne wordt doorgegeven aan Phil's neef Frankie Gallo. Deze zorgt ervoor dat de hele lading in verschillende auto's wordt geladen in Westdyke, Alderney. De FIB zit het stel echter goed op het spoor en uiteindelijk vluchten ze met de auto's van de politie.

De Triads onder leiding van Hsin Jaoming leveren narcotica aan zowel de Angels of Death als de Koreaanse maffia. Met name de eerste gang maakt voor de Triads in The Lost and Damned geschiedenis, wat betreft de drugsscene. In de missie Action/Reaction besluit The Lost het clubhuis van de Angels te vernietigen. Achterin het clubhuis vinden ze een grote lading heroïne, welke clubpresident Billy Grey maar al te graag van ze afneemt, zonder er echter bij na te denken waar de drugs vandaan zou kunnen komen of wie er op zoek naar zou gaan. Vice-president Johnny Klebitz voelt er niets voor om een onbekende drugslading mee te nemen en protesteert. Billy luistert echter niet en de drugs gaat mee naar het clubhuis. Later komen ze erachter dat de Triads de originele eigenaars zijn van de heroïne en er grote moeite voor hebben gedaan om deze hier in Liberty City te krijgen. Deze zijn dus erg gretig om terug te krijgen wat van hun was. De gang besluit de Triads in de missie This Shit's Cursed op te zoeken in Chinatown, Algonquin en de drugs aan hen te verkopen. De deal loopt echter faliekant mis. De Triads zijn boos omdat ze er niets voor voelen hun eigen drugs te moeten terugkopen en openen het vuur op The Lost. De gang weet de Triads compleet uit te schakelen maar na de deal hebben ze grotere interne problemen dan ooit.

GTA Chinatown Wars

Ook in GTA Chinatown Wars, een jaar later dan GTA IV, komen de Triads weer uitgebreid in het spel voor. De hoofdrolspeler Huang Lee is net als zijn hooggeplaatste oom Wu Lee lid van deze gang. In Chinatown Wars wordt de gang verder uitgediept dan tot nu toe in welke GTA dan ook gedaan werd. Zo zien we in het begin van de verhaallijn dat Hsin Jaoming de grootste leider is van de Triads in Liberty City. Hij neemt de andere kopstukken onder zijn hoede. De Triad-hoofden die onder de dominante Hsin staan zijn Wu 'Kenny' Lee en de grote rivalen Zhou Ming en Chan Jaoming. De twee laatste strijden allebei om de positie van Hsin over te nemen als de tijd hier rijp voor is.

Tijdens de verhaallijn van GTA Chinatown Wars speelt Yu Jian een grote rol. Dit is een antiek zwaard dat al jaren binnen de Triad familie zit en plots gestolen blijkt te zijn. Aan hoofdrolspeler Huang Lee is het zoals je al kunt raden, de grote taak dit zwaard terug te vinden en uiteindelijk naar zijn oom te brengen. Zowel rivalen als leden binnen de familie worden beschuldigd van de diefstal. Ook op ander gebied worden de beschuldigingen de rondte in gegooid. Zo stellen de leiders dat er zich een "rat" binnen de familie bevindt. Deze zou interne informatie naar buiten lekken en volgens de rituelen dus dood moeten.

Uiteindelijk krijgen zowel het antieke zwaard als de geheimzinnige "rat" een staart binnen de verhaallijn. Al snel worden zowel Zhou Ming als zijn rivaal Chan Jaoming beschuldigd van het naar buiten lekken van informatie. Hsin Jaoming die op dit punt nog altijd boven de rest van de kopstukken staat, wil zowel Zhou als zijn eigen zoon dood hebben nadat hij dit te horen krijgt. Zo gezegd zo gedaan en de twee grootheden worden een kopje kleiner gemaakt. Na dit verschrikkelijke nieuws treedt Hsin af als leider. Hij kan niet tegen het feit dat zijn eigen zoon de hele Triad organisatie heeft verraden en gaat met zijn 'welverdiende' pensioen. Hij stelt Wu 'Kenny' Lee nu aan als leider, hij is immers het grootste kopstuk dat nog in staat is het leiderschap op zich te nemen.

Hierna komt er iets naar boven wat niemand had verwacht. De bewijzen die aan zouden tonen dat Zhou Ming en Chan Jaoming "ratten" zouden zijn, blijken vals. De twee leiders zijn dus voor niets vermoord en bleken volkomen onschuldig. Hierna wordt Huang's oom Kenny na een bizarre samenloop van omstandigheden getroffen als de grote dief van het antieke zwaard. Een achtervolging om het hem betaald te zetten volgt tevens in de missie Salt in the Wound. Wanneer Huang hem te pakken krijgt besluit hij zijn eigen oom van het leven te beroven. Aangezien Hsin zelf niet meer in staat is om het leiderschap weer op zich te nemen, stelt hij Huang Lee aan als nieuwe leider van de Triads. Helaas horen we vanaf dit punt niet meer hoe Huang het leiderschap begaat en of er nieuwe kopstukken worden aangesteld.

In GTA Chinatown Wars speelt drugs een belangrijke rol, uiteraard ook binnen de organisatie van de Triads. Zo hebben ze eigen drugsdealers die bepaalde type drugs tegen een lage prijs inkopen van andere gangs en dit weer doorverkopen aan anderen. Ze staan bekend Downers het liefst te verkopen en Heroïne het liefst te bemachtigen.

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Triads"