GTAGames.nl

Phil Bell

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Personage
Phil Bell
Phil Bell
Geslacht Man
Gang Pegorino family
Woonplaats Alderney City
GTA GTA IV
Stem Frank Bonsangue

Phil Bell is een 40-jarige zakenman die met name voor de Pegorino family werkt. Phil doet zich vanaf het begin voor als een legitieme zakenman die in naam van de Pegorino's, Honkers stripclub runt. Hij moet zich aan dit imago vast weten te houden, gezien de autoriteiten onder andere zijn kantoor met afluisterapparatuur heeft voorzien. Wanneer Niko Bellic Phil voor een opdracht bezoekt, maak je dan ook vaak mee dat hij tijdens een gesprek uitkijkt met zijn woorden. Ook doet hij af en toe het volume van de radio omhoog of neemt andere voorzorgsmaatregelen om onder de radar van de LCPD te blijven. Dit lukt hem ondanks zijn strafblad dan ook aardig, gezien de activiteiten waar hij aan deelneemt. Phil is veroordeeld voor doodslag, afpersing, autodiefstal en gokactiviteiten.

Phil is een uitstekend zakenman, die zijn plek en contacten kent in de onderwereld van Liberty City. In tegenstelling tot Pegorino's capo Ray Boccino neemt hij zijn tijd om plannen door te denken en gooit hij zijn charmes in de strijd om iemands respect te winnen, al weet hij ook leiding te nemen. Jimmy Pegorino, leider van de Pegorino family vind dit aspect prettig van Phil en geeft hem een hoog plekje binnen zijn zakenpartners. Maar al te graag zou Jimmy hem dieper in de familie willen betrekken als Capo bijvoorbeeld. Helaas kan dit niet gebeuren, gezien Phil Iers bloed in zich heeft. Als Jimmy een plekje binnen The Commission zou willen, zouden velen hem hier op afrekenen. Phil koestert een ruzie met Capo Ray Boccino. Ray, die bij Jimmy graag in een goed daglicht wil staan, ziet niets in Phil die hogerop lijkt te komen. Phil, die de familie respecteert ziet niets in de wijze waarop Ray zaken afhandelt. Ook voor Jimmy en Niko's neus gaan deze ruzies door waarna Jimmy op een gegeven moment een keuze moet maken, het kan zo niet langer doorgaan. Hij besluit Ray te liquideren gezien hij voornamelijk voor zichzelf werkt en niet veel voor de familie over lijkt te hebben. Het feit dat hij Phil boven zijn eigen capo kiest, zegt veel over zijn respect voor Phil.

Hoewel het allemaal zo simpel lijkt, is er een stukje niet duidelijk in de verhouding tussen de twee. Voor Ray's dood, waarschuwde Ray dat Phil een affaire zou hebben met Pegorino's vrouw, Angie Pegorino. Pegorino wilde hier niets van weten en verklaarde het als nonsens. Echter, gedurende de verhaallijn lijkt de verhouding wellicht te kunnen bestaan. Bell, die woedend is op zijn ex-vrouw heeft momenteel geen partner. Zijn kinderen zijn eveneens door zijn vrouw afgenomen. Ook Angie is niet al te blij met haar man en wil liever niets van zijn vieze zaakjes weten. Bewijs voor deze relatie is echter niet in GTA IV te vinden. Ook wanneer Jimmy Pegorino later door Niko vermoord wordt, horen of zien we verder niets meer van deze affaire.

Phil heeft tevens een jongere neef met de naam Frankie Gallo (niet te verwarren met de Frankie uit GTA Vice City Stories) die af en toe klusjes voor hem opknapt.

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Phil_Bell"