GTAGames.nl

Italiaanse maffiarangen

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken

Zowat elke criminele organisatie kent een bepaalde hiërarchie, die bepaalt wat de plaats van een bepaald persoon binnen die organisatie is. De meest bekende hiërarchie vorm is onwaarschijnlijk die van de Italiaanse maffia, welke in verscheidene GTA's voor komt. Hieronder vind je alle rangen binnen de Italiaanse maffia, met daarbij een kleine uitleg en tevens ook alle bekende GTA-personages die tot die rang behoren.

Capo di tutti capi (boss of all bosses)
De Capo di tutti capi of boss of all bosses is de leider van de maffia in een bepaald gebied, hij is dus met andere woorden de voorzitter van de Commissie in dat gebied. Deze titel wordt veelal aan de Don van de familie met de meeste kracht toegekend. In het Liberty City van 2008 is Jon Gravelli, de leider van de machtige Gambetti family dus de voorzitter van The Commission. Na zijn dood, gaat deze titel naar alle waarschijnlijkheid over naar Vincent Lupisella, de Don van de Lupisella family, veelal gezien als de tweede machtigste familie van de stad.

Don

Salvatore Leone

Don of Godfather is de hoogste rang die binnen een maffiafamilie te behalen is. Hij heeft de controle over alles wat binnen de familie gebeurt, en wordt in bepaalde beslissingen veelal bijgestaan door een Consigliere. Wanneer de Don sterft, gaat zijn positie meestal over naar de Underboss en in uitzonderlijke gevallen wordt een stemming gehouden binnen de caporegimes. De Don kan uiteraard ook zelf, voor hij sterft een opvolger aanduiden.

Underboss

Phil Bell

Zoals de naam al doet vermoeden is de Underboss de tweede in lijn binnen een familie, hij staat dus direct onder de Don. De Underboss heeft de leiding over alle capo's binnen de familie en is de eerste in lijn om de Don op te volgen, wanneer deze sterft. Gebruikelijk telt een maffiafamilie niet meer dan twee onderbazen.

Consigliere

Ken Rosenberg

Een Consigliere of raadgever wordt veelal gezien als derde hoogste rang binnen een maffiafamilie. Hoewel de Consigliere geen effectieve macht heeft, raadpleegt de Don hem veelal voor hij een beslissing neemt. De Consiglieres zijn daardoor één van de weinige mensen binnen een familie, die in discussie kunnen gaan met hun Don. Ze zijn tevens de enige personen die alle contacten en geheimen van hun Don kennen, en daarom is het van alle belang dat ze niet in de handen van een vijandelijke familie vallen. Een veelbesproken regel binnen de maffiawereld is, dat de Consigliere uitsluitend van Italiaanse afkomst mag zijn, al werd deze regel reeds meerdere malen gebroken.

Capo

Ray Boccino

Een Capo (Italiaans voor kapitein) is een hooggeplaatst lid, welke het volle vertrouwen van de Don geniet. Een Capo heeft de leiding over een zogenaamd regime, wat bestaat uit twintig tot dertig soldaten en associates. Ze hebben de controle over hun 'eigen' familiegebied, maar zijn gebonden aan beperkingen en richtlijnen die hen worden opgelegd door de Don. Een capo wordt gekozen door ofwel een Underboss of de Don zelf.

Made man (Soldaat)

Rocco Pelosi

Een Made man ook wel Soldato (soldaat) genoemd is de laagste, maar daarom niet minst gerespecteerde rang binnen een maffiafamilie. Men wordt een soldaat wanneer men zich heeft bewezen als een goede Associate van de familie, wanneer er een plekje is vrij gekomen, en wanneer men van Italiaanse afkomst is. Een capo zal wanneer een associate aan vernoemde criteria voldoet, hem voordragen, waarna hij meestal door de Don een kleine inwijdingsceremonie krijgt. Een soldaat komt vervolgens binnen het zogenaamde regime van de capo die hem heeft voorgedragen.

Associate

'Uncle' Vince

Associates (verwanten) zijn personen die erg dicht bij een bepaalde maffiafamilie staan, maar geen officieel lid ervan zijn. Associates houden zich bezig met kleinere familiezaken die hen worden opgedragen door een lid van de familie. Wanneer een associate zich voldoende bewezen heeft, kan hij, veelal door een capo, worden voorgedragen om een effectief lid van de familie te worden, een zogenaamde "Made man" of soldaat. Associates die niet van Italiaanse afkomst zijn, zullen nooit hogerop komen.

Zie ook

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Italiaanse_maffiarangen"