GTAGames.nl

Francis International Airport

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Een landend vliegtuig op Francis International in GTA III. Op de achtergrond zijn de verkeerstorens en de terminal te zien.

Francis International Airport is het vliegveld van Liberty City in het GTA III era en het GTA IV era.

GTA III

In GTA III ligt het vliegveld in Shoreside Vale, alhoewel op vroege schetsen van Liberty City te zien is dat het vliegveld ooit in het noorden van Staunton Island gepland was. Het vliegveld beschikt over een eigen brandweer en politie-afdeling, twee startbanen en een taxi-baan, en er landen en stijgen regelmatig vliegtuigen. De controletoren vertoont een gelijkenis met die van Los Santos International Airport, die op zijn beurt weer is gebaseerd op de toren van Los Angeles. Er spelen zich enkele missies af op het vliegveld, maar Francis International staat vooral bekend om de Dodo, het vrijwel onbestuurbare vliegtuigje van GTA III.

Check-in balie
Hidden interior
Francis Int. Airport
(Hemel R)
Coördinaten
X -1863,15
Y -21,659
Z 1060,15
ID 14

GTA San Andreas

In GTA San Andreas is het interieur van het vliegveld te zien in de intro-cutscene van GTA San Andreas, waar je Carl Johnson ziet inchecken op het vliegveld van Liberty City. Het interieur bevat echter meer van het vliegveld dan te zien is in de cutscene; ook de voorgevel van de terminal is aanwezig, alhoewel het duidelijk niet voltooid is. Mogelijk waren er ook cutscenes van buiten het vliegveld gepland. De bagageterminal en de trappen voor de gevel zijn unsolid. Het interieur ligt naast het interieur van Los Santos International Airport.

GTA IV

Het vliegveld van Liberty City in GTA IV draagt eveneens de naam Francis International Airport en ligt in de buurt Dukes. Omdat dit het enige vliegveld is, is op te merken dat er van alles te vinden is. Zo vind je achter het vliegveld een groot parkeerterrein met daarnaast een LCPD-politiebureau. Ook zijn er speciale voertuigen te vinden op dit vliegveld. De Airtug en Ripley rijden hier rond, evenals de vele taxi's en politieauto's die de burgers te hulp schieten. De laatstgenoemde is voor Niko Bellic een blok aan het been, gezien je in GTA IV officieel geen toegang hebt om dit vliegveld te betreden. Een leger aan politieagenten zijn dan ook een gevolg van een misstap.

Naast singleplayer speelt dit vliegveld ook een grote rol in multiplayer. Ten eerste is dit de locatie van de welbekende multiplayermodus Hangman's NOOSE. Hierbij krijg je de opdracht om Petrovic in veiligheid te stellen van zijn belagers, de NOOSE-agenten. Ook dan kun je gebruik maken van de Airtug. Je hebt in multiplayer echter ook toegang tot een stel helikopters op dit vliegveld. Dit zijn de Annihilators, te vinden bij de hangar bovenaan het vliegveld. Dat het Francis International Airport vaak als locatie wordt gekozen in Freemode is hieraan te danken. Ook de grote ruimte die je hier hebt kan een argument zijn voor deze keuze.


WikiGTA panorama

Metrostation Francis International Airport met op de achtergrond het vliegveld.
Metrostation Francis International Airport met op de achtergrond het vliegveld.GTA Chinatown Wars

Francis International Airport in GTA Chinatown Wars

In GTA Chinatown Wars kom je vrijwel meteen in aanraking met het Francis International Airport. Dit gebeurt namelijk in de allereerste missie, genaamd Yu Jian. Hierin vertelt hoofdrolspeler Huang Lee in het vliegtuig over zijn verleden. Wanneer hij op het vliegveld landt, verstoren enkele vijanden het mooie zicht op Liberty City door hem te ontvoeren. Hierna heb je uiteraard de mogelijkheid om dit vliegveld te bezoeken. Zo vind je onder andere de zijmissie Fast Tracks, waarbij je met een Rhino een vast parcours aflegt en ondertussen auto's die over het hele vliegveld verspreid staan vernietigt. In plaats van de Airtug vind je dit keer de Baggage Handler. Tot slot is de Liberty City Gun Club hier te vinden: een plaats ten zuiden van het vliegveld, waar je er legaal op los kunt schieten. Opvallend genoeg kan dit alles in tegenstelling tot GTA IV zonder wanted level. Dit kan zijn omdat het er veel rustiger is, maar ook de vele activiteiten kunnen een reden zijn voor deze keuze.

Zie ook

Externe links

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Francis_International_Airport"