GTAGames.nl

Personages (GTA2)

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoofdpagina > GTA2 > Personages


Het hoofdpersonage van Grand Theft Auto 2 kun je zelf een naam geven, alhoewel hij in de handleiding en GTA2: The Movie "Claude Speed" genoemd wordt.

Opdrachtgevers

Zaibatsu Boss.png Johnny Zoo.png Elmo.png Zaibatsu Boss.png Labrat.png Billy Bob Bean.png Zaibatsu Boss.png Jerkov Sunbeam.png
Trey Welsh Johnny Zoo Elmo Red Valdez Doctor LaBrat Billy Bob Bean Uno Carb Jerkov Sunbeam

Voetgangers

Agent Agent Politieagenten proberen je te arresteren of, als dat niet lukt, neer te schieten als je een wanted level hebt. Ze lopen rond en rijden per twee in Cop Cars en zijn bewapend met een pistool.
SWAT agent SWAT agent SWAT-leden komen achter je aan wanneer je wanted level 4 hebt. Ze dragen armor en kunnen hierdoor meer verdragen dan gewone agenten. Ze rijden in teams van vier in SWAT Vans en zijn bewapend met pistolen.
Special agent FBI agent FBI-agenten, of "special agents" zoals ze in GTA2 genoemd worden, zijn agenten die je bij wanted level 5 onschadelijk proberen te maken. Ze rijden per twee in Special Agent Cars en zijn bewapen met een shotgun of een machinegeweer.
Soldaat Soldaat Soldaten bevolken de straten wanneer je wanted level 6 hebt. Ze zijn bewapend met machinegeweren.
Verpleegkundige Verpleegkundige Wanneer mensen gewond raken verschijnen er Medicars met verpleegkundigen om eerste hulp te verlenen aan iedereen behalve de speler. Gewonden hebben na behandeling weer volledige health.
Zakkenroller Zakenroller Zakkenrollers vallen je aan en stelen je geld. Des te langer ze bij je zijn, des te meer geld ze stelen, alhoewel dit nooit meer zal zijn dan een paar tientjes. Ze neerslaan is voldoende om ze af te schrikken. Zakenrollers zijn herkenbaar aan hun rode kleding met witte mouwen.
Autodief Autodief Autodieven stelen auto's door de bestuurder er uit te trekken en snel weg te rijden. Uiteindelijk zullen ze het voertuig midden op de weg achterlaten, om vervolgens een nieuwe te stelen. In een auto rijden ze veel roekelozer dan andere bestuurders en ze zullen je dan ook gewoon overrijden wanneer je voor ze staat. Ze zijn te herkennen aan hun groene kleding.
Elvis-look-a-like Elvis-look-a-like Elvisfans lopen in rijen door de straten. Rijd in één keer de hele rij plat om een "Elvis has left the building!"-bonus te krijgen.
Zaibatsu ganglidLoonieYakuza ganglidRedneckScientistHare Krishna ganglidRussian Gangleden lopen en rijden in het territorium van de zeven gangs. Wanneer je de gangleden van een gang vermoord daalt het respect van die gang, maar krijgt de rivaliserende gang juist meer respect voor je. Wanneer een gang je niet respecteert zullen de gangleden je aanvallen met steeds zwaardere wapens. Wanneer een gang je wel respecteert zullen de gangleden je beschermen tegen bijvoorbeeld de politie.
Gangleden
Gevangene Gevangene Gevangenen vind je in de Alma Mater State Prison in het Residential District van Anywhere, USA. Ze zijn onbewapend, maar sommigen zullen je proberen te slaan wanneer je hen aanvalt. Je krijgt geen wanted level wanneer je ze vermoordt.

Game Boy Color

In de Game Boy Color-versie van GTA2 kun je kiezen tussen zes hoofdpersonages, vergelijkbaar met het systeem van Grand Theft Auto. Deze personages hebben een vaste naam die je niet aan kunt passen.

Calligari GTA2 GBC.jpg Calligari
Candy GTA2 GBC.jpg Candy
Eddie GTA2 GBC.jpg Eddie
Gretchen GTA2 GBC.jpg Gretchen
Paulo GTA2 GBC.jpg Paulo
Ruben GTA2 GBC.jpg Ruben


Grand Theft Auto 2
Features Missies · Voertuigen · Wapens · Power-ups · Car shops · Personages · Gangs · Respect · Radiozenders · Bonussen · Opslaan · Multiplayer (Game Hunter) Icon GTA2 orange small.png
Collectables Badges · Kill Frenzies · Wang Cars
Modding Tutorial · Editor (Epic) · Script Compiler (MIS Pad) · STY Tool · STYed · GXT Editor · Levels installeren
Media Screenshots · Artwork · GTA2: The Movie · Ray Larabie's voertuigen
Overige Cheats · Easter eggs · Systeemeisen · Besturing · Manager · Plattegronden · Vindplaatsen · Bugs · Outtakes · Credits
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Personages_(GTA2)"