GTAGames.nl

Race

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Een helikopterrace tussen twee Annihilators

Race is het basis race systeem in multiplayer, en vaak ook die van de singleplayer. Je moet een circuit rijden bestaande uit checkpoints waar je doorheen moet racen. Je kunt racen met verschillende soorten voertuigen als auto's, motoren, boten en zelfs helikopters. De host kan bepalen met welk soort voertuigen, en bij de auto's kunnen er ook nog types worden gekozen als sportwagens of musclecars. Tevens bepaalt de host het parcours dat gereden moet worden en nog enkele andere bijzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer of het aantal laps dat gereden moet worden. GTA Race werkt met hetzelfde systeem, alleen kun je elkaar hier beschieten en uit- of afstappen.

Wanneer je zoekt tussen de verschillende soorten voertuigen en klasses zul je ook twee andere termen tegenkomen; Free Race en Cannonball Run. Dit zijn twee subtypes van de Race modus. In beide heb je niet de keuze om een voertuig te selecteren, maar start je te voet en zul je je zo een weg moeten banen naar de finish.

  • Free Race: Hierbij zijn er maar twee checkpoints; de start en de finish.
  • Cannonball Run: Hierbij zijn er vier checkpoints, welke je in volgorde moet zien te bereiken.

Beide zijn dus te selecteren onder "class", GTA Race is een aparte multiplayervariant. In GTA Race kun je beide types ook kiezen, alleen kun je nu ook wapens gebruiken.

In GTA IV: The Lost and Damned Multiplayer vinden we de Race-mode opnieuw terug. Hier komt GTA Race echter niet meer voor. Gezien motoren een grote rol spelen in de mode, is het alleen mogelijk om elkaar op deze voertuigen aan te vallen. Dit gebeurt met een Baseball bat, waarbij je op je tegenstander kunt inbeuken. Bij genoeg slagen is het uiteindelijk mogelijk dat de tegenstander van zijn motor afgeslagen wordt en zo sterft.

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Race"