GTAGames.nl

Russische Bratva

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Gang
Russische maffia
Russische Bratva
Leider Mikhail Faustin
Dimitri Rascalov
Ray Bulgarin
Kenny Petrovic
Locatie Liberty City
Kleur Zwart
Wapen Pistol
SMG
AK-47
Voertuig Rebla
Schafter
Rivaal Gambetti family
GTA GTA IV

De Russische Bratva of de Russische maffia (niet te verwarren met de Russian Mafia in GTA2) is een organisatie bestaande uit drie groepen in het Liberty City van 2008.

Mikhail Faustin groep

Met deze groep komt Niko al meteen in contact wanneer hij opdrachten uitvoert voor Vladimir Glebov. Die maakt echter een grote fout door vreemd te gaan met de vriendin van Roman, Mallorie Bardas. Niko vermoordt Vlad, maar die waarschuwt hem dat Mikhail Faustin hem zal vinden en wraak voor hem zal nemen. Niko lacht dit weg, maar Roman is compleet overstuur en verstopt zich in een container. Wanneer Niko hem vertelt dat er niets aan de hand is, worden ze echter overmeesterd door één van Faustins medewerkers en vast gehouden in de kelder van Mikhail. Faustin laat Niko en Roman leven, wanneer Niko een klusje voor hem succesvol kan afronden, wat hij dan ook doet. Vervolgens heeft Faustin meer werk voor Niko, waaruit je in de scènes kunt afleiden dat Faustin een cocaïne en drankprobleem heeft. Samen met Faustins oude vriend en collega Dimitri Rascalov haalt Niko wat beschermingsgeld op, om daarna ook nog eens tot de conclusie te komen dat Faustin graag met wapens zwaait, en hem vraagt de zoon van de leider van een andere Russische groep, de Kenny Petrovic groep te vermoorden. Dit is echter een grote fout en volgens Dimitri erg slecht voor de zaken. Hij vraagt Niko om Mihail uit te schakelen, enkel zo zal hij niet worden achternagezeten door Petrovics mannen. Niko doet wat hem wordt opgedragen en schiet Faustin op het dak van zijn eigen club Perestroika dood. Faustin waarschuwt Niko dat Amerika Dimitri ambitieus heeft gemaakt en dat ook hij er zal ingeluisd worden. Hier krijgt Faustin gelijk in, wanneer Niko zijn beloning voor het moorden gaat ophalen in een oude loods in de havens van Broker. Er wacht hem geen geld beloning, maar een andere verassing, het terugzien van zijn oude werkgever Ray Bulgarin die hem sinds een mislukte job verdenkt van diefstal en Niko dood wil. Met de hulp van Little Jacob weet Niko echter de hinderlaag te ontlopen en maakt hij van het vermoorden van zowel Dimitri als Bulgarin een doel. Tijdens de Storyline komt Niko Dimitri's mannen verscheidene keren tegen. Wanneer hij zijn vriend Bernie Crane helpt bij het vinden van de mannen die zijn vriend en tevens burgemeester Bryce Dawkins bedreigen en bij een boottocht met Bernie die ruw verstoord wordt door enkele Russische gangsters.

Jimmy Pegorino, een werkgever van Niko, krijgt het echter moeilijk wanneer hij de autoriteiten wil omkopen, maar daar het geld niet voor heeft. Daarom vraagt hij Niko om samen te werken met Dimitri, bij een heroïne deal. Het voortbestaan van zijn family hangt hier van af. Niko weigert dit echter, maar Pegorino bedreigt hem met het feit dat hij en Niko het dan niet meer met elkaar zullen kunnen vinden. Wanneer je er voor kiest om met Dimitri samen te werken, zal hij je er opnieuw inluizen en de heroïne voor zichzelf houden. Hij zal vervolgens op de trouw van Roman en Mallorie een hitman op Niko afsturen, die niet Niko weet te doden, maar Roman. Niko is uit op wraak en na een lang gevecht vermoord Niko Dimitri op Happiness Island voor het Statue of Liberty.

Kies je echter om wraak te nemen op Dimitri, dan zal Jimmy Niko proberen te doden op de bruiloft van Roman en Mallorie. Hij raakt echter Niko's vriendin Kate McReary, die in zijn armen sterft. Jimmy wordt ook door Niko op Happiness Island dood geschoten.

Bulgarin groep

Wanneer Bulgarin naar Liberty City komt en een samenwerkingsverband met Dimitri sluit, krijg je te maken met een grote groep mannen die zich uitgeven als Bulgarins mannen. Samen met Little Jacob weet Niko de hinderlaag van Bulgarins mannen te overleven, maar niet veel later komt hij opnieuw met ze in contact, wanneer hij te horen krijgt van Mallorie dat Roman ontvoerd is, voornamelijk door zijn gokschulden. Hij schiet een heel warenhuis aan Redwood sigaret rokende Russen dood en bevrijd zijn neef. De laatste keer dat Niko met Bulgarin en zijn mannen in contact komt is tijdens een deal tussen hem en Patrick McReary en de Ancelotti family. De dochter van Giovanni Ancelloti, Gracie wordt geruild voor een diamant. Bulgarin verstoort echter de uitwisseling en beweert dat de Ancelloti's de diamant van hebben gestolen en dat Niko hem nu opnieuw probeert te beroven. Hij geeft zijn mannen de opdracht om de diamant te stelen en Niko af te maken. Helaas voor hen weet Niko het samen met Packie te overleven, maar raakt de diamant zoek nadat één van Bulgarins mannen hem in een vuilniswagen gooit.

Bulgarin komt later om het leven tijdens een confrontatie met Luis Lopez. De rest van Bulgarins mannen voegt zich dan bij Dimitri.

Kenny Petrovic groep

De derde en laatste groep van de Russische Bratva is die van Kenny Petrovic. Kenny, meestal gezien als de grootste en machtigste maffiabaas in Liberty City, krijgen we niet te zien in de Singleplayer van GTA IV. Wanneer zijn zoon, Lenny, echter in opdracht van Mikhail Faustin door Niko wordt vermoord wil hij ten oorlog trekken, maar Dimitri weet te regelen dat Niko Faustin zal vermoorden.

Kenny Petrovics groep komt wel meer aan bod in de multiplayer van GTA IV. Je speelt namelijk in de drie co-op modi Deal Breaker, Bomb da Base II en Hangman's NOOSE als één van Petrovics mannen.

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Russische_Bratva"