GTAGames.nl

I luv L.C.

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Missie in GTA The Ballad of Gay Tony
Geen voorafgaande missie
I luv L.C.
Practice Swing
Chinese Takeout
Momma's Boy
Start bij Algonquin
Protagonist ZZn.v.t.
Opdrachtgever ZZn.v.t.
Beloning $500,=
I luv L.C.
100%
Tijd 00:04:30
Spelerschade 0%
Autoschade 10%

Hoofdpagina > GTA The Ballad of Gay Tony > Missies > I luv L.C.


Net als The Lost and Damned gaat deze downloadable content voor GTA IV ofwel tweede episode van "Episodes of Liberty City" in vrij hoog tempo van start. Maar waar je je zoals altijd voor schrap kan zetten bij een GTA-game, blijft hetzelfde: hilarische cutscenes, kleurrijke personages gemixt met een gezonde dosis actie! En dat zoveel mogelijk in en om Algonquin, het middelste eiland. Dit in tegenstelling tot IV, wat zich meer vanuit Broker en Dukes richtte op de stad, en The Lost and Damned, waarin Alderney de hoofdrol speelt.

I luve L.C. duikt gelijk de diepte in. Als je je "new game" begint, hoor je een fluisterende stem. De camera laat twee personages zien die op de grond liggen in een gebouw. De één loopt te pochen over hoe stoer hij wel niet is..

Twee gemaskerde en gewapende mannen, die waar het op lijkt bankovervallers zijn, gaan druk in discussie over wat belangrijk is in hun leven: De één is blijkbaar aan de drank en drugs, de ander doet zijn best om Ierland te vergeten.. De man die op de grond ligt, grijpt naar een wapen. Midden in de discussie van de bankovervallers, staat hij onopvallend op en legt aan. Hij raakt een bankovervaller met een rake kogel in de borst terwijl hij luidkeels "motherfucker!" roept. De held mag het gauw bekopen met zijn leven; één van de andere overvallers roept in paniek "Michael!", richt zonder te twijfelen zijn shotgun op de wanna-be held en haalt herhaaldelijk de trekker over. Bloed spat door de open ruimte, en de held gaat gestrekt. Op de schoten volgt een enorme explosie. De andere man die je eerder op de grond zag liggen naast de inmiddels dode held, mompelt iets in het Spaans. Het beeld wordt zwart, de bankovervallers gaan er vandoor. Het volgende camerashot is buiten; de man die naast de held ligt, spreekt zich uit over wat er gebeurde: "Like I said man, everything is a little fuzzy.." De rechercheur in een groen pak vraagt: "If you think of anything, mr. Lopez..." waarop mr. Lopez antwoord, terwijl hij een kaartje van de rechercheur aanpakt: "Sure, I will give you a call." Mr. Lopez loopt weg, en gooit achteloos het kaartje naast zich neer.

Ontmoet Luis Lopez, duidelijk een man die weet wat hij wil, en wat hij niet wil! Hij loopt de straat op, groet een hotdog verkoper, spreekt de voicemail in van ene Tony, en loopt verder. Kijkt om zich heen naar de mooie vrouwen. De zon schijnt, heerlijk sfeertje in Liberty City! Zijn gsm gaat over, hij pakt op, en beloofd zijn moeder (de beller) om snel weer op bezoek te komen. Hij loopt de hoek om, en belt aan bij een appartement.

In het chique appartement treft Luis een nogal cynische, opgefokte homo genaamd Tony. Deze loopt te zeuren over het zakenleven als club-eigenaar. De relatie tussen de twee blijkt al gauw, ze zijn partners, compagnons. Luis lijkt deze Tony niet even serieus te nemen als deze zou willen. Ineens slaat het gesprek om. Luis ziet geld liggen in de kast van Tony, en vraagt waarom hij dat geld niet ook naar de bank heeft gebracht. Hé, geef hem eens ongelijk: hij is net naar de bank geweest met de veronderstelde clubopbrengsten voor Tony, zo blijkt. Diezelfde bank wordt overvallen en Luis' zijn leven heeft even aan een heel dun draadje gehangen. En nu blijkt dat het dubbel zoveel waard had kunnen zijn, het risico wat hij liep. Luis stapt op Tony af, vragend waarom dat geld niet naar de bank is gebracht. Op dat moment stappen twee luidruchtige Ancelotti's (Italiaanse familie met maffia-ambities in Liberty City) binnen. De ongevraagde gasten zijn duidelijk bij Luis gelijk al niet welkom. Vanaf de eerste woordenwisseling hangt er een vervelende spanning tussen de beide heren. Tony sust de boel een beetje, en stelt Tony voor aan Vince en Rocco, familieleden van Gracie Ancelotti. Ineens grijpt Vince het geld van Tony uit de kast wat Luis zonet nog ontdekt had, en trekt een pistool. Vince en Rocco doen er maar wat lacherig over met de woorden "That's a start, now we don't have to beat you to lovers up!" en lacherig verlaten ze het appartement. Luis vraagt gelijk door bij Tony wie de twee zijn, en waarom ze geld bij Tony kwamen halen. Tony heeft blijkbaar ooit geld geleend van de Ancelotti familie, en heeft zijn schuld nog niet afbetaald.

Tony en Luis gaan op pad. Je verlaat het appartement en in de zwarte Schafter van Tony rijd je met Tony naast je naar club Hercules om Troy te spreken, één van de uitsmijters die werken voor Tony en Luis. Tony geeft instructies aan Troy voor de behandeling van een speciale gast die avond, en geeft Luis opdracht naar club Maisonette 9 te rijden. Daar aangekomen gaat Tony naar kantoor, en Luis gaat zijn supervisortaak vervullen. Luis is voornamelijk de baas over wie er binnen mag, en wie niet. Hij stuurt de uitsmijters Troy en Dessie aan, en werkt zelf ook geregeld als uitsmijter in de twee clubs van hem en Tony. In de club kan je even wat gaan drinken, de boel in de gaten houden, drinkwedstrijden houden of op de dansvloer uit je plaat gaan. Allemaal op prettige, swingende dance muziek. Ineens belt Tony dat er problemen zijn bij de deur, en draagt Luis op om Dessie, de uitsmijter bij de Maisonette9, te helpen. Bij de deur blijken het twee vrienden van Tony zelf te zijn. Ze komen echter niet zo intelligent over als Tony zelf. Het zijn twee "small time drugsdealers" genaamd Armando en Henrique .. die er niet netjes genoeg bijlopen om de clubs van Tony in te mogen. Tony komt naar buiten, en is zo schappelijk, na het plaatsen van een beledigende opmerking over ook de kleding van Luis zelf, om Tony wat vrije tijd te gunnen en zelf met Dessie de club draaiende te houden die nacht. Je vrienden vragen je hen naar huis te brengen. Je rijdt met de wagen van Tony richting Noord-Algonquin waar Armando en Enrique wonen. Vergeet niet om goed op het gesprek te letten tussen Luis en zijn maten: het is een hilarisch gesprek tussen twee wanna-be gangsters en een nuchtere Luis, die wél zijn kans heeft gekregen hogerop te komen. Zelfs de economische crisis van vandaag de dag wordt genoemd als één van de redenen dat de twee geen normale baan hebben. De vrienden stappen uit de wagen bij de marker. Je moet nu naar je eigen appartement rijden, het appartement van Luis dus.

Het is een mooi optrekje in Algonquin, North Holland aan Galveston Avenue. Parkeergelegenheid voor twee auto's. Tip: om de hoek zijn nog twee parkeerplekken te vinden, aangezien daar het oude appartement van Playboy X uit de IV storyline staat. Vier parkeerplaatsen vlakbij de deur dus, altijd handig. Het appartement van Luis ziet er niet slecht uit: modern ingericht, niet armoedig, mooie flatscreen TV. Ook je kledingkast in dit safe house blijkt al goed gevuld te zijn! Je verblijf in Liberty City in de huid van Luis Lopez is met het opslaan van je game officieel begonnen!

Tips

  • De hele eerste missie is tevens tutorial voor de meest voorkomende controls. Let dus goed op de meldingen linksboven in beeld.

Screenshots

I luv L.C.1.jpg
I luv L.C.2.jpg
I luv L.C.3.jpg
I luv L.C.4.jpg
I luv L.C.5.jpg
I luv L.C.6.jpg
I luv L.C.7.jpg
I luv L.C.8.jpg
I luv L.C.9.jpg
I luv L.C.10.jpg
I luv L.C.11.jpg
I luv L.C.12.jpg
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/I_luv_L.C."