GTAGames.nl

Maisonette 9

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Maisonette.png
Exterieur

Maisonette 9 is een befaamde 'members only' nachtclub in Algonquin, Liberty City en meer bepaald in de buurt Westminster. De club werd in 2003 opgericht door de stads 20 jaar oude koning van het nachtleven, Tony Prince. Op de website beschrijven ze zichzelf als klein, krampachtig, duur, overbevolkt en vooral niet op zoek naar nieuwe leden, behalve als ze rijk, knap en bekend zijn, een vereiste die de club zo exclusief maakt.

GTA IV

In GTA IV hoor je de naam van de club regelmatig vallen. Zo laat Tom Rivas, ook wel bekend onder de bijnaam 'French Tom' tijdens de missie Out of the Closet aan Niko weten dat hij erg close is met de oprichter Tony en regelmatig zijn clubs, zijnde Maisonette 9 en Hercules bezoekt. Ook van mensen zoals Roman Bellic, Brucie Kibbutz, Gracie Ancelotti en twee van Niko's mogelijke vriendinnen Carmen Ortiz en Alexandra Chilton is geweten dat zij frequente bezoekers zijn van de nachtclub.

GTA: The Ballad of Gay Tony

De club is tot GTA: The Ballad of Gay Tony niet te betreden geweest en heeft daarom ook geen enkel rol gespeeld in de IV-era verhaallijn. In laatstgenoemde GTA staat de club echter in het middelpunt van de belangstelling aangezien het hoofdpersonage, Luis Lopez de persoonlijke bodyguard en zakenpartner van de oprichter Tony Prince is. Vanuit de club krijgt Luis enkele missies van Tony en kan hij wanneer hij maar wil zijn taak als security manager op zich nemen. Buiten de meer missie gerichte zaken kan je zoals van een nachtclub verwacht wordt je ook gewoon uitleven. De club biedt mogelijkheden gaande van dansen, shotjes drinken en zelfs heuse, exclusieve champagne drinkwedstrijden, waarbij de winnaar het snelst een hele fles champagne achterover kan gieten.

Luis op de dansvloer

De club heeft een erg gezellig interieur welke doet denken aan de jaren 80 en voor vele GTA-fans ook aan het zonnige Vice City. De club bevindt zich in een soort oud warenhuis en het grootste gedeelte is op kelderniveau, met uitzondering van de inkomhal, de security kamer, Gay Tony's kantoor en de toiletten. Door een kleine trap af te dalen kom je meteen in het hart van de club. Een goed verlichte dansvloer wordt geflankeerd door palmbomen en aan de linkerkant van de kamer is er voldoende zitgelegenheid voor de gasten. De bar waar Luis shots kan zetten bevindt zich tevens ook in deze ruimte. Boven het hart van de club, te bereiken met een trap naast de bar ligt de exclusieve VIP-room van de club. Talloze gasten zoals Cloe Parker en Kerry McIntosh hebben zich hier al meerdere keren laten zien.

De club wordt naar het einde van van de verhaallijn van GTA: The Ballad of Gay Tony gesloten wegens het vermoeden dat er zaken zoals drugshandel gebeuren en valt in handen van de stad, net als Hercules, de andere club van Tony. Maisonette 9 wordt ook zwaar aangevallen door mannen van Ray Bulgarin die woedend is op Luis en Tony omdat die 'zijn' diamanten zouden hebben gestolen. Na hordes aan Russen te hebben neergeschoten en nadat de club dus zwaar is toegetakeld, besluit het tweetal dat ze iets moeten doen, zij het vluchten of zoals Luis meteen voorstelt vechten. Luis weet na een lang gevecht Ray Bulgarin te pakken te krijgen en hem in zijn privéjet te vermoorden, wat een einde maakt aan hun problemen. Yusuf Amir, een inmiddels goede vriend van Luis koopt de club terug op en heropent deze ook, met toestemming van zijn vader. Naast clubs in Londen en Las Venturas is het doel op termijn om Maisonette over de hele wereld te verspreiden.

Beveiligingskamer met Joni

Huisregels

 • Aangepaste kledij is verreist. Als de stafleden van Maisonette 9 vinden dat je niet voldoet aan de dresscode, zullen ze je dat maar al te duidelijk maken.
 • Je moet 21-jaar oud of bekend zijn om toegelaten te worden tot de club
 • De club is 7 op 7 open van wanneer het bestuur er zin in heeft tot ze er genoeg van hebben.
 • Drugsdealers worden onherroepelijk door één van de uitsmijters de club uitgezet.
 • Amokmakers die een glaasje teveel ophebben worden eveneens de stoep opgegooid.

Personeel

 • Anthony Prince (eigenaar)
 • Luis Lopez (security manager, mede-eigenaar)
 • Dessie (portier)
 • Joni (security-manager)
 • Cindy (serveerster)
 • Barman
 • Uitsmijters

Maisonette 9 is naar alle waarschijnlijkheid gebaseerd op een bestaande club in New York, namelijk de Bungalow 8.

Inkomhal
Toiletten
VIP-room
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Maisonette_9"