GTAGames.nl

Luis Fernando Lopez

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Personage
Luis Lopez
Luis Fernando Lopez
Geslacht Man
Gang Northwood Dominican Drug Dealers
Woonplaats Liberty City
GTA GTA IV
GTA IV: The Lost and Damned
GTA: The Ballad of Gay Tony
Stem Mario D'Leon

Luis Fernando Lopez is een 25-jarige Dominicaanse gangster. Hij is geboren in Liberty City en heeft een woonplaats gevonden in Northwood, Algonquin. Naast zijn contact met de Northwood Dominican Drug Dealers is hij ook de persoonlijke bodyguard van nachtclubeigenaar Tony Prince, een lid van de Ancelotti family. Hij is ook de portier van Prince's clubs Maisonette 9 en Hercules en heeft een aandeel in de ondergrondse vechtclubs.

Luis Lopez tijdens de missie Diamonds are a Girl's Best Friend

Luis komen we zowel in GTA IV als in zijn eerste uitbreiding The Lost and Damned enkele keren tegen. Een eerste keer dat we hem te zien krijgen is tijdens de Three Leaf Clover van Niko en de McReary's. Hij is een van de mannen die je ziet aanschuiven aan het loket, en die naast de gijzelaar ligt die Michael Keane neerschiet. De tweede keer dat we hem zien verschijnen is tijdens de diamantendeal tussen Isaac Roth en Niko en Johnny Klebitz. Hij dwarsboomt de deal door een van de Joodse diamantdealers neer te schieten en graait de diamanten mee. Johnny gaat er met het geld vandoor en Niko moet zich met lege handen een weg uit het museum zien te banen. Lang duurt de euforie van de terugwinst van de diamanten echter niet. Niko weet in opdracht van Gerald McReary Gracie Ancelotti, de dochter van baas Giovanni, te kidnappen. Het hoe en waarom hiervan wordt al snel duidelijk als Ancelotti akkoord gaat met Geralds eisen om Gracie te ruilen voor de diamanten. Luis en Tony Prince brengen de diamanten naar een plaats op Charge Island genaamd Sewage Works. Terwijl zij Gracie terug krijgen gaat een van de mannen van een oud vijand van Niko, Ray Bulgarin er met de diamanten vandoor.

GTA: The Ballad of Gay Tony

Nog voordat bekend gemaakt werd dat Luis de hoofdrolspeler van tweede uitbreiding van GTA IV is, werd hierover al gespeculeerd. Argumenten voor dit vermoeden waren:

  • De Achievement/Trophy "Impossible Trinity" die je krijgt na de missie Museum Piece zou kunnen slaan op drie personages die door bijna onmogelijke gebeurtenissen worden samengebracht. Hiermee wordt bedoeld: Niko, Johnny en Luis.
  • De credits van GTA IV: The Lost and Damned laten stukken zien van Niko's verhaal, onder meer zijn ontsnapping uit het Libertonian na de mislukte diamantdeal. Naast Niko zien we ook Johnny zijn ontsnapping maken, en raad eens wie we boven op het dak zien vluchten? Inderdaad, Luis wordt snel even getoond wanneer de camera zich naar boven begeeft. De credits eindigen ook met de bankoverval waarbij Luis zoals hierboven al vermeld betrokken is.
  • Over de dood van Bulgarin wordt in GTA IV en The Lost and Damned niets bekend. Daarom werd vermoed dat Luis na de uitwisseling van Gracie voor de diamanten Bulgarin achterna gaat en hem een kopje kleiner maakt.
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Luis_Fernando_Lopez"