GTAGames.nl

Minigames (GTA IV The Lost and Damned)

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoofdpagina > Grand Theft Auto IV > The Lost and Damned > Minigames


Naast de minigames (bowling, darts en pool) die je in GTA IV al kon spelen, zijn er in The Lost and Damned drie nieuwe activiteiten die je alleen of samen met vrienden kunt spelen. Twee daarvan, zijnde armworstelen en air hockey moet je eenmaal winnen wil je de game voor de volle 100% uitspelen.

Air hockey

Air hockey met Clay

Nieuw in The Lost and Damned is het spel air hockey. In Nederland is deze speelmachine te vinden in veel speelhallen. Het doel van dit spel is om de puk bij de tegenstander in het doel te schieten. Naast een puk beschikt iedere speler over een pod (nylon handgreep). Hiermee moet je de puk wegslaan en proberen in het doel te krijgen. De puk zweeft d.m.v. van lucht dat door kleine gaatjes in de tafel wordt gepompt. Hierdoor heeft de puk een hoge snelheid en schuift deze dus makkelijk over de tafel. In Liberty City is deze air hockey-tafel te vinden in het westen van Algonquin en is te herkennen aan het AirhockeyMarker.png icoon op de map. Je kunt air hockey met je vrienden spelen of tegen de computer.

De speeltafel bevindt zich in het gebouw van de bowlingbanen. Zodra je naar binnen gaat staat de tafel recht voor je. Bij het starten zal je een korte instructie krijgen met de knoppen die je moet gebruiken. Het spel is verder erg simpel. Met de linker joystick [PS3] [X360] of de muis [PC] kan je de pod normaal verschuiven om de puk te raken. Met de rechter joystick [PS3] [X360] of de muis [PC] kan je de puk harder en sneller raken. Via select [PS3] [X360] of V [PC] kan je de positie van de camera veranderen. Wie als eerste zeven goals maakt wint de game, de score is tijdens elke goal bovenaan het scherm te zien.

Arm wrestling

Arm wrestling The Lost
Arm wrestling Uptown Riders

Als je een sport zoekt waarin je een directe krachtmeting wilt aangaan met je tegenstander, dan biedt armworstelen je zeker deze mogelijkheid. In The Lost and Damned is het mogelijk om te armworstelen tegen leden van The Lost, Angels of Death en Uptown Riders. Deze minigame bestaat uit drie rondes waarin je, als je wilt winnen tweemaal je tegenstander moet verslaan. Het is dus mogelijk om deze minigame uit te spelen in twee rondes, als je het eerste en tweede spelletje wint. De bedoeling van armworstelen is dat je de hand van je tegenstander tegen het ondersteunende oppervlak (tafel, bar,...) van jullie arm drukt. Op de consoles moet je de rechter joystick snel van links naar rechts bewegen om de hand van je tegenstander naar zijn kant van de tafel te drukken. Op de PC-versie doe je dit door snel je muis van links naar rechts te bewegen. Het spreekt voor zich dat hoe moeilijker de tegenstander is, hoe sneller je de joystick/muis zult moeten bewegen. Leden van The Lost zijn het gemakkelijkst te verslaan, terwijl leden van de Uptown Riders dan weer het moeilijkste te verslaan zijn.

Arm wrestling Angels of Death
  • Locaties

Om te armworstelen tegen leden van The Lost, moet je in het The Lost clubhuis zijn. (beschikbaar tot Get Lost) De Angels of Death vind je terug aan hun clubhuis in North Holland en de Uptown Riders aan dat van hun in Northwood. Als je tegen de Angels of Death of de Uptown Riders wilt spelen, zorg er dan voor dat je al wandelend naar je tergstander loopt. Wanneer je namelijk gewapend of met een voertuig te dicht in de buurt komt, zullen de leden van de gang in kwestie het op een lopen zetten of je zelfs aanvallen.

  • Bedragen

Het bedrag dat je zult moeten inleggen om aan een spelletje armworstelen te kunnen deelnemen varieert naargelang de gang waartegen je deze minigame wilt spelen. Het ingelegde bedrag krijg je bij winst dubbel terug.

The Lost: $100,=
Angels of Death: $200,=
Uptown Riders: $300,=

  • Tips

Als je naar jouw mening teveel geld verloren hebt aan een bepaalde tegenstander, dan kan je de minigame beëindigen en je tegenstander afmaken. Het geld dat je verloren hebt, zal je op die manier gemakkelijk kunnen oprapen.

Hi-Lo

Hi-Lo

Hi-Lo is een kaartspel dat je enkel in het The Lost clubhuis kunt spelen. Deze minigame is dus beschikbaar vanaf het begin van de game tot de missie Get Lost. Het concept is vrij eenvoudig: er ligt een kaart op tafel en jij moet raden of de volgende kaart die gedeeld wordt hoger of lager zal zijn dan deze kaart. Heb je het goed, dan blijf je in het spel en gaat de beurt naar de tegenstander. Heb je het fout, dan is het spel voor jou helaas afgelopen. In The Lost and Damned speel je samen met drie The Lost clubleden, die bij aanvang van het spelletje elke $10 in de pot gooien. Er valt dus met een spelletje Hi-Lo $40 te verdienen als je wint.

  • De koning is de hoogste kaart in dit spelletje, terwijl de aas de laagste is.
  • Wanneer er een kaart op tafel verschijnt die gelijk is aan de kaart die reeds op de tafel lag, dan eindigt het spel voor jou, ongeacht of je nu lager of hoger gegokt hebt.

Zie ook


Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned
Missies Verhaallijn · Diamanten · Heroïne · Missieoverzicht · Missies · 100% Checklist Icon GTA TLaD orange small.png
Submissies Gang wars · Random characters · Stubbs' Dirty Laundry · Angus' Bike Thefts · Races · Minigames
Features Voertuigen · Personages · Wapens · Gangs · Radiozenders · Friendships · Convoy Riding · Safe houses · Multiplayer · Websites
Collectables Seagulls · Achievements & Trophies
Overige Cheats · Easter eggs · Rangen & Patches · Plattegronden · Vindplaatsen · Besturing