GTAGames.nl

Ziekenhuizen (GTA IV)

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken

In GTA IV zijn er in totaal acht ziekenhuizen te vinden. Zes daarvan bevinden zich in Liberty City, terwijl de twee overige in Alderney te vinden zijn. Net als in voorgaande GTA's kom je bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis terecht wanneer je dood bent gegaan. Deze ziekenhuisopnames kosten je telkens een (kleine) vergoeding, die wordt berekend naar de hoeveelheid geld die je op zak hebt. Heb je meer dan $100.000,= in je bezit, dan zal je bij een ziekenhuisopname $10.000,= moeten betalen. Heb je minder dan $100.000,=, dan wordt er 10% van het bedrag dat je in je bezit hebt in rekening gebracht. Neem nu dat je bijvoorbeeld $60.000,= hebt, dan zullen de kosten van de ziekenhuisopname $6000,= bedragen. Van deze acht ziekenhuizen hebben slechts twee een interieur dat je kunt betreden, dit zijn dan ook de de enige twee ziekenhuizen die echt een rol van betekenis spelen in de verhaallijn. Verder zal je ook aan enkele ziekenhuizen één of meerdere Ambulances kunnen terugvinden, welke door het ontbreken van de Paramedic zijmissie geen bijzondere functie meer vervullen. Hieronder vind je een opsomming van alle ziekenhuizen met bijhorende informatie.

Schottler Medical Center

IV Hospital Schottler.jpg

Het Schottler Medical Center bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden in Schottler, Broker. Het is één van de twee ziekenhuizen dat gebruikt maakt van een interieur, waar je vrij in en uit kunt bewegen. Aan de muur bij het binnenkomen door de automatische deuren links bevindt zich een first aid kit waarmee je je health kunt bijvullen. Veder in het gebouw bevindt zich ook een Sprunk automaat dat voor net hetzelfde resultaat zorgt. Als je bij het binnenkomen de gang naar rechts volgt kom je terecht in de spoedafdeling van het ziekenhuis, waar je meestal enkele slachtoffers in bed zult aantreffen. Het interieur van dit ziekenhuis wordt door veel spelers als de ideale locatie beschouwd om een gevecht aan te gaan met de politie, en eventueel om de Achievement/Trophy 'One Many Army' te halen. Dit ziekenhuis is tevens de locatie waar Jon Gravelli je zijn missies geeft, en waar hij op het einde van de verhaallijn vreedzaam in zijn slaap het leven laat.

Cerveza Heights Medical Center

IV Hospital Cerveza Heights.jpg

Dit modern uitziende ziekenhuis bevindt zich in de buurt Cerveza Heights in Dukes. Recht tegenover dit ziekenhuis is het politibureau van East Island City gevestigd. Aan dit ziekenhuis is geen first aid kit te vinden. Wel staat er een hamburgerkraam voor de ingang, waaraan je een hamburger voor $5 kunt kopen om eventueel verloren health weer bij te vullen.

Bohan Medical & Dental Center

IV Hospital Bohan.jpg

Dit kleinschalig ziekenhuis, wat een samensmelting lijkt te zijn tussen een ziekenhuis en een tandartspraktijk is terug te vinden in de buurt Northern Gardens in Bohan. Het ziekenhuis deelt het gebouw waarin het gevestigd is onder meer met een politbureau, donutzaak, apotheek en een 24/7 supermarkt. Voor het gebouw zullen altijd twee Ambulances geparkeerd staan en in een hoek achter de trappen aan de ingang van het ziekenhuis kan je een first aid kit terugvinden. Aangezien dit het enige medisch centrum is in Bohan, zal je, wanneer je dood bent gegaan altijd hier terecht komen.

City Hall Hospital

IV Hospital City Hall.jpg

Dit ziekenhuis, gevestigd in een soort van wolkenkrabber in City Hall, Algonquin is een vrij uniek geval. Hoewel dit wel degelijk een ziekenhuis is, zal je hier als speler nooit spawnen wanneer je dood bent gegaan. In plaats daarvan kom je terecht bij het ziekenhuis in Lancet. Om deze reden staat dit ziekenhuis dan ook niet op onze map met locaties. Naast de drie Ambulances die je hier kunt vinden, is dit ziekenhuis ook een locatie waar je één van de base jumps uit The Ballad of Gay Tony kunt starten.

Holland Hospital Center

IV Hospital Holland.jpg

Het Holland Hospital Center is een vrij groot ziekenhuis dat zich in North Holland, Algonquin bevindt. Het ziekenhuis is naar alle waarschijnlijkheid gebaseerd op het Harlem Hospital Center, wat terug te vinden is in Manhattan, New York. (de borough waarop Algonquin gebaseerd is) Aan de noordwestelijke kant van het gebouw, in Galveston Avenue bevindt zich een overdekte standplaats voor Ambulances, het is dus niet verwonderlijk dat je er hier meestal een stuk of vier zult terugvinden. Ook is hier zoals bij de meeste andere ziekenhuizen een first aid kit terug te vinden. Een deur rechts van deze kit geeft je toegang tot een trappencomplex dat leidt naar het dak van het ziekenhuis. Flying Rat 36 & 37 zijn via deze weg te bereiken.

Lancet-Hospital Center

IV Hospital Lancet.jpg

Wanneer je in Algonquin het loodje legt is de kans erg groot dat je bij dit ziekenhuis in Lancet terecht komt. Dit omdat, zoals hierboven reeds vermeld het City Hall Hospital geen respawn punt is wanneer je bent dood gegaan. Met een first aid kit aan de ingang van het ziekenhuis (de respawnplek) en meerdere eCola automaten aan de zuid -en westzijde van het gebouw zijn er voldoende middelen aanwezig om eventueel verloren health weer bij te vullen. De eCola automaten die aan de westzijde van het gebouw te vinden zijn, bevinden zich in de standplaats van de Ambulances. Hier vind je vanzelfsprekend regelmatig een drietal Ambulances terug. Aan de oostzijde van het ziekenhuis is de ingang van de kabelbaan terug te vinden en aan de noordzijde bevindt zich de Algonquin Bridge, die over Colony Island naar Broker leidt. Het Lancet-Hospital Center is het enige ziekenhuis met een helipad op haar dak.

North Tudor Medical Center

IV Hospital North Tudor.jpg

Als je op de naam van dit ziekenhuis zou afgaan, dan zou je denken dat het terug te vinden is in North Tudor, Alderney, maar niets is minder waar. Het North Tudor Medical Center is namelijk terug te vinden in Acter, in de buurt van een Tw@ internetcafé en het The Lost MC clubhuis. Aan de ingang, de plek waar je nadat je bent doodgegaan respawned is een fist aid kit te vinden. Achter het ziekenhuis bevindt zich een parkeerplaats waar je altijd een Ambulance kunt terugvinden. Deze parkeerplaats speelt een rol tijdens de missie To Live and Die in Alderney. Tijdens deze missie haalt Niko er een Police Maverick neer met een RPG en vlucht hij vervolgens met Phil Bell in een Speeder aan achtervolgende politie-agenten.

Westdyke Memorial Hospital

IV Hospital Westdyke.jpg

Het Westdyke Memorial Hospital bevindt zich niet in Westdyke zoals de naam doet vermoeden, maar in Leftwood, Alderney. Dit ziekenhuis maakt gebruik van een volledig gelijkaardig interieur als dat van het Schottler Medical Center en is daarom een geliefkoosde locatie voor een vuurgevecht met de politie. Tijdens de missie Flatline legt Anthony Corrado hier het loodje door toedoen van Niko. Tevens bevindt zich tijdelijk aan de overkant van het ziekenhuis een uniek groene Cavalcade die je moet stelen voor Stevie. Aan het ziekenhuis zelf zijn er altijd een drietal Ambulances te vinden.

Een plattegrond met de locaties van de ziekenhuizen in GTA IV kun je hier vinden.

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Ziekenhuizen_(GTA_IV)"