GTAGames.nl

Banshee

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken


Banshee in GTA III · Voertuigenlijst

GTA III
Gebaseerd op Dodge Viper RT/10 Zitplaatsen 2 Banshee
Code 119 BANSHEE Gewicht 1400 kg
Topsnelheid 200 km/u Versnellingen 5
Acceleratie 33 m/s2 Aandrijving R WD
Motortype Benzinemotor Vindplaats Klik

Banshee in GTA Vice City · Voertuigenlijst

GTA Vice City
Gebaseerd op Corvette C4 Zitplaatsen 2 Banshee
Code 159 BANSHEE Gewicht 1400 kg
Topsnelheid 200 km/u Versnellingen 5
Acceleratie 33 m/s2 Aandrijving R WD
Motortype Benzinemotor Vindplaats Klik

Banshee in GTA San Andreas · Voertuigenlijst

GTA San Andreas
Gebaseerd op Dodge Viper RT/10 Zitplaatsen 2 Banshee
Code 429 BANSHEE Gewicht 1400 kg
Topsnelheid 200 km/u Versnellingen 5
Acceleratie 33 m/s2 Aandrijving R WD
Motortype Benzinemotor Vindplaats Klik

Banshee in GTA Advance · Voertuigenlijst

GTA Advance
Gebaseerd op Dodge Viper RT/10 Zitplaatsen 2 Banshee
Topsnelheid 174 mph (280 km/u) Vindplaats Geen

Banshee in GTA Liberty City Stories · Voertuigenlijst

GTA Liberty City Stories
Gebaseerd op Dodge Viper RT/10 Zitplaatsen 2 Banshee
Topsnelheid ZZOnbekend Vindplaats Klik

Banshee in GTA Vice City Stories · Voertuigenlijst

GTA Vice City Stories
Gebaseerd op Corvette C4 Zitplaatsen 2 Banshee
Topsnelheid ZZOnbekend Vindplaats Klik

Banshee in GTA IV · Voertuigenlijst

GTA IV
Gebaseerd op Dodge Viper SRT Zitplaatsen 2 Banshee
Code BANSHEE Gewicht 1500 kg
Topsnelheid 160 km/u Versnellingen 5
Acceleratie ZZOnbekend Aandrijving RWD
Motortype ZZOnbekend Vindplaats Geen

Banshee in GTA Chinatown Wars · Voertuigenlijst

GTA Chinatown Wars
Gebaseerd op ZZOnbekend Zitplaatsen 2 Banshee
Topsnelheid ZZOnbekend Vindplaats Klik

Banshee in GTA V · Voertuigenlijst

GTA V
Gebaseerd op Dodge Viper SRT Zitplaatsen 2 Banshee
Code ZZOnbekend Gewicht 1200 kg
Topsnelheid 148 km/u Versnellingen 5
Acceleratie ZZOnbekend Aandrijving RWD
Motortype ZZOnbekend Vindplaats Geen

Banshee 900R in GTA V · Voertuigenlijst

GTA V
Gebaseerd op Dodge Viper SRT Zitplaatsen 2 Banshee 900R
Code ZZOnbekend Gewicht
Topsnelheid Versnellingen 5
Acceleratie ZZOnbekend Aandrijving RWD
Motortype ZZOnbekend Vindplaats Geen

De Bravado Banshee is een tweepersoons sportwagen die sinds GTA III in negen GTA's aanwezig is geweest. De naam "Banshee" komt uit de Ierse mythologie: een banshee is een fee die de dood aankondigt.

GTA III, GTA San Andreas & GTA Liberty City Stories

De Banshee is in GTA III, GTA San Andreas en GTA Liberty City Stories is een cabriolet die voornamelijk is gebaseerd op de Dodge Viper RT/10. Het voertuig heeft vijf versnellingen en is met zijn topsnelheid van 200 km/h het op twee na snelste voertuig in GTA III. In GTA San Andreas moet het echter een hele resem andere sportwagens laten voorgaan wat snelheid betreft. De acceleratie daarentegen is met 33 m/s2 één van de betere. De Banshee wordt in verschillende onderdelen van de Driving School gebruikt en daarnaast verschijnt er na het voltooien van deze school een blauw-zwarte Banshee naast de Cobra Marital Arts. Het is tevens enkel mogelijk om modificaties aan te brengen in TransFender. De Banshee heeft geen zichtbare dop voor de benzinetank, maar zal exploderen met één kogel linksboven het rechter achterwiel.

De Banshee is vooral te herkennen aan de gekleurde streep die door het midden van het voertuig loopt, alsook door het feit dat het de enige cabriolet is waarvan de hoofdrolspeler altijd instapt via de deur en niet door erin te springen.

GTA Advance

De Banshee in GTA Advance vertoont gelijkenissen met de GTA III-uitgave en is met zijn 174mph (280km/u) het op drie na snelste voertuig in het spel. Het voertuig is echter erg schadegevoelig en het te veel in botsing komen met andere voertuigen of gebouwen zorgt ervoor dat er snel zwarte rook tevoorschijn zal komen, wat ook zijn effect heeft op de maximum snelheid die kan worden behaald. De Banshee wordt onder andere gebruikt tijdens de Demolition Football-zijmissie alsook een aantal Races in Staunton Island en Shoreside Vale.

Kleuren Rood, Blauw, Groen
Max. snelheid off-road 53 mph
Max. snelheid met zwarte rook 94 mph
Max. snelheid in brand 44 mph
Max. snelheid achteruit 48 mph
Waarde car crusher $448,=

GTA Vice City & GTA Vice City Stories

In het Vice City van de jaren '80 is de Banshee een gesloten wagen gebaseerd op de Corvette C4. Het voertuig levert nagenoeg volledig dezelfde prestaties als de de cabriolet uitgave hierboven beschreven en is hiermee nog steeds één van de snelste sportwagens in deze games.

GTA IV

Met het intreden van de automerken in GTA IV komen we te weten dat de Banshee een model van Bravado is, een automerk gebaseerd op Dodge. De Banshee in GTA IV is dan ook niet verrassend voor het grootste deel gebaseerd op een Dodge Viper SR. Het voertuig is zowel beschikbaar als een cabriolet als gesloten auto. Met zijn krachtige V8-motor gekoppeld aan een achterwielaandrijving is de Banshee één van de snelste en best accelererende sportwagens in het spel. Echter moet wel worden gewezen op het gevaar voor het weg slippen van het voertuig bij een te bruuske acceleratie. De Banshee heeft een krachtig remsysteem dat het voertuig zelfs wanneer het met een hoge snelheid rijdt vrij snel tot stilstand kan doen komen. Het is tevens één van de voertuigen waarbij de uitlaat durft terugslaan bij een hoge acceleratie.

Brucie Kibbutz beschikt over een uniek zwart-gele Banshee die hij de bijnaam "The Bitch" heeft gegeven. In de missie No. 1 wil hij het voertuig gebruiken om samen met Niko deel te nemen aan een race. De Banshee weigert echter te starten, wat waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat Brucie er zelf aan zitten sleutelen heeft. Hij besluit dan maar om de auto van zijn vriend Stevie te lenen, wat een Pfister Comet blijkt te zijn.

Speciale uitvoeringen

In GTA IV zijn een aantal speciale uitvoeringen van de Banshee te vinden, meer bepaald uitvoeringen met een unieke kleur die je nergens anders in het spel kunt tegenkomen, nog bekomen via het bezoeken van een Pay 'n' Spray. Hieronder een kort overzicht:

GTA Chinatown Wars

In de Nintendo DS-versie van GTA Chinatown Wars lijkt de Banshee helemaal niet op het model dat in GTA IV aanwezig is, maar vertoont het eerder kenmerken van een zogenaamde "muscle car" zoals de Phoenix. Vanaf de PSP-versie lijkt de Banshee opnieuw voornamelijk gebaseerd te zijn op de Dodge Viper SR. Uniek aan beide uitgaven is de dubbele witte streep die door het midden van de wagen loopt. Na de missie Weapons of Mass Distraction is de Banshee te koop bij de Auto Merchant voor een bedrag van $800,=.

Speciale uitvoering

Chan Jaoming is in het bezit van een unieke paarse Banshee met rode strepen. Het voertuig beschikt daarnaast over een spoiler en paarse neon verlichting onderaan het voertuig die enkel 's nachts oplicht. Het voertuig is te bemachtigen in de missie Jackin' Chan en Clear the Pier.

GTA V & GTA Online

De statistieken op RGSC

De Banshee in GTA V is vrijwel identiek aan die in GTA IV met een kleine verbetering in de acceleratie en een hogere topsnelheid, hoewel dit wordt tegengesproken door ingame data. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de sportwagen grip durft te verliezen bij het terug aanzetten uit stilstand of het nemen van bochten, wees dus gewaarschuwd. In de races van GTA Online behoort de Banshee tot de "Sports"-klasse waarin het qua snelheid moet onderdoen voor heel wat andere wagens. Dit gegeven maakt het voertuig een erg onpopulaire keuze bij een meerderheid van de spelers.

De Banshee is zowel in GTA V als in GTA Online te koop via het Internet. In GTA V op de website van Southern San Andreas Super Autos voor een bedrag $90.000,= en in GTA Online op de Legendary Motorsport website. De gewone variant kost $105.000,= de cabriolet-variant $126.000,=.

Banshee 900R

De "January 2016" update voor GTA Online introduceerde een nieuwe versie van de Banshee, de Banshee 900R. Om het voertuig te verkrijgen moet de speler met een normale versie van de Banshee naar Benny's Original Motor Works rijden en er vervolgens een upgrade van $565.000,= toepassen. Deze update verandert de Banshee naar de 900R variant en maakt het mogelijk om het voertuig zowel aan de buiten -als binnenkant van een ruime selectie aan modificaties te voorzien. De 900R kent een aantal verschilpunten wat betreft uiterlijk. De voorkant van het voertuig lijkt allereerst breder te zijn en de voorste wielen zijn ook iets meer blootgesteld dan bij de normale variant. De grootste verschilpunten zijn op te merken aan de zij -en achterkant van het voertuig. Zo zijn onder andere de sideskirts langer, is er een nieuwe bodykit op de achterkant van de wagen gemonteerd en bevinden de uitlaatpijpen zicht niet langer aan de zijkant, maar in paar aan de rechter achterzijde geplateerd in carbon.

De 900R behoort niet tot de "Sports"-klasse, maar tot de "Super"-klasse, waarin het ondanks slechtere statistieken dan de normale Banshee de snelste wagen is met tevens een erg hoge acceleratie. Bij de introductie van de 900R was het de op één na traagste wagen in de "super"-klasse, met een acceleratie en topsnelheid die beduidend slechter was dan de normale variant. Hoewel door Rockstar Games uiteindelijk niets aan de statistieken werd veranderd, lijkt een aanpassing aan de suspensie, die lichtjes lijkt door te hangen voor het verschil tussen beide voertuigen te zorgen. De 900R had daarnaast bij de introductie een betere wegligging en grip die bij het nemen van bochten minder onderstuur veroorzaakte. Dit is niet het geval bij de huidige 900R, waarin, indien men de controle over het voertuig niet wil verliezen het aangeraden is om de snelheid te minderen alvorens een bocht te nemen.

De "January 2016" maakt het tevens mogelijk om de normale Banshee voor $105.000,= op de website van Benny's Original Motor Works aan te kopen.

De Banshee in de echte wereld

De echte Banshee

Op 3 september 2013 maakte Rockstar Games op haar website bekend dat het een echte, levensgrote Banshee liet maken door West Coast Customs, een autostylingsbedrijf gekend van onder andere het MTV-programma Pimp My Ride. [1] De Banshee, die in feite een gemodificeerde versie van de 2006 uitvoering van de Dodge Viper SRT-10 was, werd vervolgens door GameStop weggeven als onderdeel van de "GameStop PowerUp Rewards Epic Rewards Giveaway contest".

Op 30 september 2013 werd de winnaar van de actie bekend gemaakt, een 56-jarige vrouw uit North Carolina. Zij besloot de wagen echter niet te houden en bood hem enige tijd later te koop aan op de veilingsite eBay voor $170.000,=. De reden van de verkoop was om het mogelijk te maken de schoolkosten van haar zoon te betalen. [2]

Trivia

  • In GTA IV is tijdens het televisieprogramma I'm Rich op CNT een bèta-versie van de Banshee te zien. Er lopen twee gekleurde strepen door het midden van het voertuig, zoals in GTA Chinatown Wars het geval is en daarnaast is er ook een aangepaste voorbumper op te merken.

Galerij

Externe links

[1] Rockstar Games - Bravado Banshee
[2] GTAforum.nl - Banshee op eBay!

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Banshee"