GTAGames.nl

Comet

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken

Comet in GTA Vice City · Voertuigenlijst

GTA Vice City
Gebaseerd op Porsche 911SC Targa Zitplaatsen 2 Comet
Code 210 COMET Gewicht 1400 kg
Topsnelheid 200 km/u Versnellingen 5
Acceleratie 28m/s2 Aandrijving 4 WD
Motortype Benzinemotor Vindplaats Klik

Comet in GTA San Andreas · Voertuigenlijst

GTA San Andreas
Gebaseerd op Porsche 911SC Targa Zitplaatsen 2 Comet
Code 480 COMET Gewicht 1400 kg
Topsnelheid 200 km/u Versnellingen 5
Acceleratie 30m/s2 Aandrijving 4 WD
Motortype Benzinemotor Vindplaats Klik

Comet in GTA Vice City Stories · Voertuigenlijst

GTA Vice City Stories
Gebaseerd op Porsche 911SC Targa Zitplaatsen 2 Comet
Topsnelheid ZZOnbekend Vindplaats Klik

Comet in GTA IV · Voertuigenlijst

GTA IV
Gebaseerd op Porsche 996 Carrera 4S Zitplaatsen 2 Comet
Code COMET Gewicht 1450 kg
Topsnelheid 160 km/u Versnellingen 5
Acceleratie ZZOnbekend Aandrijving 4WD (20%–80%)
Motortype ZZOnbekend Vindplaats Geen

Comet in GTA Chinatown Wars · Voertuigenlijst

GTA Chinatown Wars
Gebaseerd op Porsche 996 Carrera 4S Zitplaatsen 2 Comet
Topsnelheid ZZOnbekend Vindplaats Klik

Comet in GTA V · Voertuigenlijst

GTA V
Gebaseerd op Porsche 996 GT2 Zitplaatsen 2 Comet
Code ZZOnbekend Gewicht 1400 kg
Topsnelheid 151 km/u Versnellingen 5
Acceleratie ZZOnbekend Aandrijving R WD
Motortype ZZOnbekend Vindplaats Geen

Comet Safari in GTA V · Voertuigenlijst

GTA V
Gebaseerd op ZZOnbekend Zitplaatsen 2 Comet Safari
Code ZZOnbekend Gewicht ZZOnbekend
Topsnelheid ZZOnbekend Versnellingen ZZOnbekend
Acceleratie ZZOnbekend Aandrijving ZZOnbekend
Motortype ZZOnbekend Vindplaats Geen

Comet Retro (custom) in GTA V · Voertuigenlijst

GTA V
Gebaseerd op ZZOnbekend Zitplaatsen 2 Comet Retro
Code ZZOnbekend Gewicht ZZOnbekend
Topsnelheid ZZOnbekend Versnellingen ZZOnbekend
Acceleratie ZZOnbekend Aandrijving ZZOnbekend
Motortype ZZOnbekend Vindplaats Geen

Comet RS in GTA V · Voertuigenlijst

GTA V
Gebaseerd op ZZOnbekend Zitplaatsen 2 Comet SR
Code ZZOnbekend Gewicht ZZOnbekend
Topsnelheid ZZOnbekend Versnellingen ZZOnbekend
Acceleratie ZZOnbekend Aandrijving ZZOnbekend
Motortype ZZOnbekend Vindplaats Geen

De Pfister Comet is een sportwagen die sinds GTA Vice City in vijf GTA's beschikbaar is geweest. "Comet" betekent "Komeet". De naam verwijst wellicht naar de snelheid van de wagen. In elke GTA waarin de Comet namelijk voorkomt is het één van de snelste en best accelererende voertuigen.

GTA Vice City, GTA San Andreas & GTA Vice City Stories

In het GTA III-era is de Comet een klassieke open sportwagen gebaseerd op de Porsche 911 en meer specifiek op het SC Targa model dat van 1978 tot 1983 werd geproduceerd. Het grootste verschilpunt is echter de plaats waar de motor zich bevindt. Terwijl de Porsche 911 een model is dat gekend staat om de motor achterin het voertuig te hebben, bevindt deze zich in de Comet vooraan de wagen. In GTA Vice City heeft de Comet tevens een zogenaamd "fastback" profiel, wat wil zeggen dat de daklijn aan de achterkant van de wagen continue naar beneden helt. Dit profiel is niet langer aanwezig in GTA San Andreas en GTA Vice City Stories.

Wat betreft de sportwagens in het GTA III-era is de Comet een van de best handelbare. Met zijn vierwielaandrijving gekoppeld aan een krachtige benzinemotor beschikt de Comet over een zeer goede acceleratie en hoge topsnelheid. De wagen beschikt daarnaast ook over enorm veel grip, wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om scherpe bochten te nemen zonder teveel te moeten afremmen. De Comet plakt als het ware vast aan het wegdek, ongeacht de weersomstandigheden. Dit is vooral van toepassing in GTA Vice City en Vice City Stories, in GTA San Andreas durft er al wel eens onderstuur op te treden.

Door het open profiel van de Comet is het voor de protagonisten mogelijk om het voertuig te betreden door er simpelweg in te springen. Dit is niet het geval wanneer de deuren van het voertuig op slot zijn, wat kan gebeuren in GTA San Andreas. De enige manier om het voertuig dan te betreden is het naar de garage van één van je safe houses te brengen en daar te parkeren. De deuren zullen worden geopend wat het ook weer mogelijk maakt om met CJ in de Comet te springen.

In GTA San Andreas kan de wagen aangepast worden bij TransFender.

GTA IV

De Comet in GTA IV is een gesloten sportwagen met "fastback" profiel en is een model behorende tot het automerk Pfister. Het vertoont grote gelijkenissen met de in het begin van de jaren 2000 geproduceerde Porsche 996 Carrera 4S wat een seriemodel van de "originele" Porsche 911 is. De motor van de Comet bevindt zich deze keer achteraan, wat inhoudt dat vooraan het voertuig een kleine kofferruimte aanwezig is. Een grappig weetje is dat ondanks dit gegeven wanneer er bijvoorbeeld zwarte rook uit de motor komt, omstaanders nog steeds de voorkant zullen inspecteren.

Hoewel de Comet nog steeds over een vierwielaandrijving beschikt, dient hierbij een kleine kanttekening te worden gemaakt. Er is geen sprake van een pure 4WD, maar een 20% — 80% verdeling over respectievelijk de voor- en achteras. Wat betreft acceleratie en snelheid is de Comet nog steeds één van de beste sportwagens, de perfecte wegligging die in het GTA III-era aanwezig was is echter volledig verdwenen. Het nemen van elk soort bocht zonder eerst af te remmen resulteert in een meerderheid van de gevallen in een slechte afloop, bij regen is het gevaar op doorslippen tevens nog een pak groter. Door het feit dat het voertuig zich ook laag tegen de grond bevindt is het zeer kwetsbaar voor elk soort verhoging in het wegdek. De Comet heeft echter een goed remsysteem wat het mogelijk maakt om zelfs bij een topsnelheid zeer snel tot stilstand te komen.

Tijdens de missie No. 1 maken Brucie Kibbutz en Niko gebruik van de uniek gele Comet van Brucie's vriend Stevie om deel te kunnen nemen aan een straatrace. Op het einde van deze missie blijft het voertuig in je bezit en kan je het opslaan bij één van je safe houses.

Speciale uitvoeringen

Naast de uniek gele variant hierboven vermeld zijn er in GTA IV en diens uitbreiding The Ballad of Gay Tony nog een aantal speciale uitvoeringen van de Comet te vinden, meer bepaald uitvoeringen met een unieke kleur die je nergens anders in het spel kunt tegenkomen, nog bekomen via het bezoeken van een Pay 'n' Spray. Hieronder een kort overzicht:

GTA Chinatown Wars

De gemodificeerde versie

Naast de standaard Comet die vrijwel identiek is aan de GTA IV-versie is er in GTA Chinatown Wars ook een gemodificeerde versie van de Comet aanwezig. Deze versie is het persoonlijke voertuig van onder andere Chan Jaoming en wordt ook door andere leden van de Jaoming family gebruikt. De sportwagen heeft een paars-rode kleur en is voorzien van een bodykit en neonverlichting die 's nachts automatisch wordt geactiveerd. Daarnaast ligt de topsnelheid van deze "sport"-versie ook iets hoger. De acceleratie en het remvermogen zijn echter gelijk aan de standaardversie.

De gemodificeerde versie van de Comet kan na de missie Jackin' Chan voor $900,= bij de Auto Merchant worden aangekocht. Het voertuig is ook altijd te vinden bij de schuilplaats van Chan in East Island City, Dukes.

GTA V & GTA Online

De statistieken op RGSC

Hoewel de Comet in GTA V op het eerste zicht identiek is aan het model in GTA IV, zijn er wel degelijk een aantal verschilpunten die ons doen spreken over een tweede generatie Comet. De sportwagen dat nu een spoiler en luchthappers aan de zijkant bevat lijkt vooral gebaseerd te zijn op de Porsche 996 GT2 en beschikt niet langer over een vierwielaandrijving maar een achterwielaandrijving. De topsnelheid en acceleratie zijn daarnaast een stukje lager ten opzichte van GTA IV.

In GTA Online behoort de Comet tot de "Sports"-klasse. Hoewel de wagen qua handeling zeker niet de slechtste sportwagen is, blijft het een onpopulaire keuze bij een meerderheid van de spelers tijdens een race.

De Comet is zowel in GTA V als in GTA Online via het Internet te koop. In GTA V op de website van Southern San Andreas Super Autos voor een bedrag $85.000,= en in GTA Online op de Legendary Motorsport website voor een bedrag van $100.000,=.

Speciale uitvoeringen

Net als in GTA IV zijn in GTA V een aantal speciale uitvoeringen van de Comet terug te vinden, meer bepaald uitvoeringen met een speciale kleur. Hieronder een kort overzicht:

Trivia

  • In GTA IV kan je de Comet met een cheat doen verschijnen door het nummer 227 555 0175 op je mobieltje in te toetsen.
  • In zowel GTA Vice City als GTA IV heeft de Comet geen nummerbord.
  • De bèta versie van de Comet in GTA IV, zoals deze te zien is op een foto die je tijdens Stevie's Car Theft per SMS krijgt toegestuurd had oorspronkelijk een veel groter Pfister logo op de motorkap.

Galerij

Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Comet"