GTAGames.nl

Dates (GTA IV)

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoofdpagina > Grand Theft Auto IV > Dates


GirlfriendMarker.png

Net als in GTA San Andreas, is het in GTA IV opnieuw mogelijk om een vrouw uit te vragen op een date. Tijdens de missie Three's a Crowd ontmoet Niko zijn eerste vriendin, Michelle, waarmee hij vervolgens een eerste afspraakje beleeft. Naast Michelle is het mogelijk om nog vier andere vrouwen te daten. Eén ontmoet je tijdens de verhaallijn, de drie andere via Internet.

Love-meet.net

Een eerste afspraakje maken

Een eerste date met Michelle komt er automatisch via de daaropvolgende missie First Date. Kate zal je zelf moeten bellen wanneer je haar nummer in je mobiel krijgt of wachten tot zij je belt. De drie "Internetvrouwen" zal je via de website waarop ze te vinden zijn moeten contacteren. Carmen en Kiki op Love-meet.net en Alexandra op Craplist.net, waar ze een topic genaamd "Party girl seeks man for NSA fun and blog material" heeft. Wanneer je onderaan de pagina op 'Contact me' hebt geklikt, zal je een van de volgende dagen een e-mail ontvangen, waarbij de vrouw in kwestie laat weten of ze met je uit wil. Is het positief, dan zal de dag en het uur in je mobiel bij 'Organizer' worden opgeslagen.

Aandachtspunten

Voor je op een date gaat is het handig om de onderstaande tabel eens te bekijken. Niet enkel de locatie waar je je vriendin mee naar toe neemt is belangrijk, de kleding die je draagt en het voertuig waarmee je komt opdraven is misschien nog belangrijker. Voor een eerste date is het zeker nodig om op z'n minst een stel goede kleren te dragen en met een voertuig aan te komen dat de vrouw leuk vindt. Haal je op het einde van de date bij een "Internetvrouw" geen 60% 'Like', dan zal je haar telefoonnummer niet kunnen vragen.

Verschillende dates

Het is mogelijk om je date te vergezellen naar verschillende locaties in Liberty City en Alderney. Er zijn voldoende restaurants RestaurantMarker.png, bars BarMarker.png, sportgelegenheden en clubs. Meestal hebben restaurants weinig effect op de vooruitgang van een date en brengen ze nauwelijks iets bij. Het is daarom niet aangeraden om tijdens een eerste date een restaurant te bezoeken, maar bijvoorbeeld beter een cabaret CabaretMarker.png of comedy ComedyMarker.png club. Ook heeft elk meisje een favoriete sport die ze graag beoefent. Er zijn zelfs vriendinnen die het leuk vinden om een stripclub StripclubMarker.png te bezoeken, maar raadpleeg daarvoor eerst de tabel onderaan deze pagina, aangezien drie meisjes geen sympathie voor je zullen opbrengen wanneer je hen naar zo'n club zult brengen.

Een vriendin verliezen / dumpen

Het is ook mogelijk om een vriendin te verliezen. Wanneer je teveel afspraakjes verknald en het 'Like' percentage diep onder de 60% zakt dan zal je vriendin je bellen om de relatie stop te zetten. Je moet hierna enkele dagen wachten voor ze zich terug op het Internet registreert en voor je haar dus opnieuw kunt uitvragen. Een vriendin afschrikken kan je ook een relatie kosten. Bebloede kleren, onschuldige mensen omver rijden of schieten, niets van dit alles zal je in dank worden afgenomen. Je kan echter ook zelf een einde maken aan een relatie. Open je telefoon en kies in het menu van de vriendin die je wil dumpen, 'Dump girlfriend'. Je kan de vriendin in kwestie ook opnieuw na enkele dagen op het net vinden.

Let op:

  • Het daten met Michelle eindigt vanzelf na het voltooien van de missie The Snow Storm.
  • Kate ziet de dood voor ogen wanneer je aan het einde van de verhaallijn voor 'revenge' RevengeMarker.png kiest. Vanzelfsprekend kan je haar hierna niet meer daten. Maar spijtig genoeg wil ze je ook niet meer zien als je voor 'deal' DealMarker.png gekozen hebt.

Speciale vaardigheden

Het uitgaan met vrouwen die je via het Internet hebt ontmoet heeft ook zijn voordelen. Wanneer je een eerste keer met haar seks hebt gehad ziet ze dit als een teken van echte liefde en zal ze Niko een telefoontje geven waarin ze vertelt dat hij haar kan bellen voor bijvoorbeeld zijn Health terug aan te vullen. De speciale vaardigheid van een vriendin kan je blijven gebruiken, zolang haar 'Like' percentage boven de 60% is. Wanneer je daar onder zit moet je aan de bak en wanneer je opnieuw seks met je vriendin hebt gehad zal je de vaardigheid weer kunnen gebruiken. Je kan deze 'special abilities' ook slechts drie keer na elkaar gebruiken zonder met de vrouw in kwestie nog eens op een date te zijn geweest.

SMS'je van Alexandra

Sms'jes en blogsnobs

Wanneer je een vriendin date die je al voor 100% graag mag en je rondt die date succesvol af, dan zal die vriendin je een sms sturen met een foto. Meestal is dit bij een eerste slechts haar hoofd, maar bij een tweede al haar slipje of achterwerk. Carmen en Alex doen dit omdat ze zichzelf knap vinden en Niko warm willen maken terwijl Kiki dit grotendeels doet omdat ze jaloers is.

Het daten met Alex heeft ook een literaire kant. Zoals ze bij elke ontmoeting met Niko vertelt is ze gek op bloggen en heeft ze een eigen blog genaamd Liberated women op blogsnobs.org. Na elke date zal je een verslagje kunnen lezen op deze blog over hoe ze de date vond en vele andere zaken uit Alex haar leven.

Profielen

Opmerking: de voertuigen die bij elke vriendin staan zijn slechts voorbeelden. Er zijn meerdere wagens die je kan gebruiken om je date in stijl op te halen.

Vriendin Beschikbaarheid Voorkeur
Tijdens storyline Tijdstip Locatie Voertuig Kleding Eten Drinken Activiteit
Michelle
Michelle
Na Three's a Crowd 06:00 - 23:00 Rotterdam Hill, Broker Roman's Taxi,
Banshee
Russian Clothes Shop Diner Lucky Winkles,
Steinway Beer Garden
Darts, Poolen
Kate
Kate McReary
Na Waste Not Want Knots 08:00 - 00:00 Broker Comet,
Super GT,
Patriot
Russian Clothes Shop Diner Steinway Beer Garden Darts, Poolen
Carmen
Carmen Ortiz
Na Out of the Closet 13:00 - 06:00 Love-meet.net;
Fortside, Bohan
Muscle cars,
Sportwagens
Modo
Perseus
Pizza This Elke bar Darts, Stripclub
Kiki
Kiki Jenkins
Na Out of the Closet 06:00 - 02:00 Love-meet.net;
Little Italy, Algonquin
Washington,
Marbelle,
Dilettante
Russian Clothes Shop Elk restaurant Lucky Winkles Bowlen, Darts, Poolen
Alexandra
Alexandra Chilton
Na Out of the Closet 06:00 - 02:00 Craplist.net;
Silicon Street, Algonquin
Infernus,
Turismo,
Banshee
Perseus Diner Lucky Winkles,
Steinway Beer Garden
Darts, Poolen,
Stripclub
Vriendin Beloning
60% Na seks 100%
Michelle ZZn.v.t. ZZn.v.t. ZZn.v.t.
Kate McReary ZZn.v.t. Niet mogelijk. ZZn.v.t.
Carmen Ortiz Telefoonnummer Health aanvullen, wanneer gewond. Sms'jes met foto
Kiki Jenkins Telefoonnummer Wanted level tot drie sterren verwijderen. Sms'jes met foto
Alexandra Chilton Telefoonnummer 24 uur 50% korting in kledingwinkels. Sms'jes met foto


Grand Theft Auto IV
Missies Verhaallijn · Diamanten · Heroïne · Verhaallijn keuzes · Missieoverzicht · Missies · 100% Checklist Icon GTA IV orange small.png
Submissies Random characters · Most Wanted · Vigilante · Exotic Exports · Drug Delivery · Stevie's Car Theft · Races · Assassinations · QUB³D · Minigames
Features Voertuigen · Speciale voertuigen · Wapens · Personages · Gangs · Radiozenders · Dates · Friendships · Safe houses · Bedrijven · Special outfits · Voeding · Prostituees · Websites · Multiplayer · Video Editor
Collectables Flying rats · Stunt Jumps · Achievements & Trophies
Overige Cheats · Easter eggs · Systeemeisen · Plattegronden · Vindplaatsen · Besturing · Outtakes · Trailers · Credits · Episodes From Liberty City (The Lost and Damned · The Ballad of Gay Tony)
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Dates_(GTA_IV)"