GTAGames.nl

Races (GTA IV)

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken
Voertuigmissie in GTA IV
Races
Races
Benodigd voltooien van de missie No. 1
Doel Alle races als eerste eindigen
Beloning De Trophy / Achievement "Genetically Superior"
Een stap dichter bij de 100%!
Hoofdpagina > Grand Theft Auto IV > Races
Kort na het voltooien van de missie No. 1 zal Brucie je een telefoontje geven. De racers die je net verslagen hebt willen wraak en Brucie stelt voor dat je wat geld kan verdienen door straatraces te rijden. Vanaf dan kan je Brucie bellen met de optie 'Race' en hij zal je de locatie van een startplaats meegeven. Deze verschijnt vervolgens met een gele marker op je radar en kan via GPS makkelijk bereikt worden. Er zijn in totaal 9 races, 3 op elk eiland. Op welk eiland je je bevindt maakt uit voor de race die je krijgt voorgeschoteld. Ben je op het ogenblik dat je Brucie belt in Alderney dan zal je een race in Alderney moeten rijden. Wanneer alle drie de races op een eiland zijn voltooid, dan zal Brucie je vertellen dat er op het moment geen races aan de gang zijn, en moet je naar één van de twee andere eilanden om verder te racen. Het voltooien van de 9 races is noodzakelijk voor het 100% uitspelen van het spel. Als je de Achievement of Trophy "Genetically Superior" wilt behalen, moet je de 9 races winnen, en daarna nog eens 11 willekeurige races.

Informatie

  • Wanneer je een wanted level hebt zal je dit eerst moeten kwijtraken om de startplaats terug op je radar te zien verschijnen.
  • Het schieten op of vernietigen van een voertuig zorgt ervoor dat je gediskwalificeerd wordt waardoor de race eindigt.
  • Door op Circle.gif[PS3], Bbutton.gif [X360] of Caps [PC] te drukken tijdens een race zal de camera zich op de volgende checkpoint richten.
  • De voertuigen van je tegenstanders worden willekeurig bepaald. Meestal zal je te maken hebben met vier personenwagens of SUV's.

Tips

  • Je bent niet verplicht om met een vast voertuig aan de start te verschijnen. Kies daarom een wagen of motor die je persoonlijke voorkeur heeft.
  • In de straat rechts van je penthouse in Algonquin bevindt zich een showroom vol met Turismo's die je eventueel kunt gebruiken. Voor een motorwinkel moet je naar Westdyke in Alderney gaan.
  • Driften is een zeer goede manier om een bocht in te gaan. Om een drift uit te voeren maak je gebruik van beide remmen. Rem net voor de bocht met je gewone rem en wanneer je de bocht ingaat met je handrem, terwijl je de gewone rem los laat. Je wagen zal nu gaan schuiven. Wacht niet tot hij tot stilstand komt maar geef al lichtjes gas.
  • Wanneer de motor van je voertuig het begeeft, en je niet meteen een andere kunt bemachtigen, kan je elk telefoonnummer bellen om de motor weer aan de gang te krijgen.
  • Doe deze missie 's nachts, omdat er dan minder verkeer op de baan is. Handig is dan wel dat je je koplampen aansteekt.
  • Doe deze missie niet wanneer het regent, want dan zal je veel makkelijker slippen.
South Broker

Dukes & Broker

South Broker

Deze race in het zuiden van Broker is geschikt voor een wagen met een snelle acceleratie, zoals de Infernus of de Comet. Je start op de snelweg van Broker, in de buurt van het Homebrew Cafe. Probeer meteen bij de start de eerste plaats te veroveren, want de tegenstanders zijn echte brokkenpiloten die je de race moeilijk kunnen maken als je ze niet meteen afschud. Je hebt weinig kans om alles uit je voertuig te halen aangezien de straten van Broker erg klein zijn en vol met obstakels staan. Mensen die goed kunnen driften zullen dit parcours echter graag hebben, aangezien de bochten geschikt zijn voor dit werk. Mensen die minder zijn in driften kunnen beter voldoende afremmen voor ze een bocht in gaan. Aangekomen bij de rotonde aan Outlook Park moet je rechts af en moet je behoedzaam een schuine weg nemen. Rijd de twee laatste straatjes door en trek nog eens op, op de snelweg om een eerste keer de finish te passeren. Na deze eerste ronde heb je er nog twee te gaan.

Airport Run

Airport Run

De eerste race uit Broker brengt je in de buurt van Francis International Airport. Je begint in de wijk Willis en gaat richting oosten. Neem van bij het begin een voorsprong op je concurrentie voor je de eerste twee bochten ingaat. De tweede bocht, waardoor je op de aflopende weg komt wordt op volle snelheid vaak voorbij gereden en het kan je tijd kosten om terug op het goede pad te komen. Zorg dus dat je op tijd afremt. Neem behoedzaam de bochten langs de luchthaven en trek goed door tot je aan de bocht voor de afrit van de snelweg komt. Rem je hier niet voldoende af, knal je tegen een groot bord aan en kan je bijna zeker op zoek gaan naar een nieuw voertuig. Tot je verbazing zal je dan ook snel voorbij worden geschoten door de andere racers. Eenmaal op de snelweg moet je er via een kleine lusvormige afrit weer af. Doe dit opnieuw behoedzaam als je niet de kans wilt lopen om over de vangrail te vliegen. Geef gas op het rechte stuk om een eerste ronde te voltooien. Leg dit parcours nog twee keer af en de race is afgelopen.

Dukes Boulevard

Dukes Boulevard

Nadat je Brucie hebt gebeld en de startlocatie van de race hebt verkregen moet je naar Steinway rijden om de race, die drie ronden over de Dukes Boulevard inhoudt te starten. Bij de eerste drie checkpoints kan je flink op trekken met je wagen, maar let op voor het verkeer dat je, terwijl je over de heuvels springt niet meteen ziet aankomen. Laat je niet verassen na de derde checkpoint en drift de straat links in. Je hebt opnieuw voldoende ruimte om het maximale uit je voertuig te halen, maar let op voor de bocht die na dit rechte stuk volgt. Eenmaal aan de lusvormige bocht, die je ook in de Airport Run race hebt gehad moet je voldoende afremmen en in de bocht zelf voldoende gas geven. Na deze bocht kan je nog opnieuw optrekken en als je wil een indrukwekkende sprong over de heuvel maken om zo de finish te bereiken.

Algonquin

South Algonquin

South Algonquin

Deze race begint in Castle Drive en bestaat uit drie rondes. Een Comet of Turismo zijn de meest aangeraden voertuigen voor dit werk. Trek goed door op het rechte stuk tot je aan de Castle tunnel komt. Je kan op het rechtse rijvak blijven rijden, maar de bocht langs de binnenkant nemen, op het linkse rijvak bespaart je wat tijd. Hierbij loop je wel het risico door aankomend verkeer geraakt te worden, aan jou de keuze. Wanneer je de tunnel uitkomt kan je een drift uitvoeren om de straat links in te gaan en opnieuw op te trekken. Neem behoedzaam de scherpe bocht na het rechtse stuk zodat je niet over de kop gaat. Rijd verder en let op het verkeer dat soms vreemde bewegingen maakt. Heelhuids aangekomen bij de eerste passage, heb je nog twee rondjes te gaan.

Star Junction

Star Junction

Een race van vijf ronden door Star Junction is wat je te wachten staat. Kom aan de start met een sportwagen, of als je goed overweg kunt met een motor een NRG 900. Geef meteen bij de start flink gas om wat voorsprong op de concurrentie te nemen, voor je de eerste bocht in gaat. De wegen waarop deze race zich afspeelt zijn erg breed, maar laat je niet verassen door het drukke verkeer. Let op voor de kruispunten voor en na de finish. Word je in de flank geraakt door aankomend verkeer, dan is de kans groot dan je op zoek moet gaan naar een nieuw voertuig, en dit geeft de andere racers de kans om je flink op achterstand te zetten.

Road to Bohan

Road to Bohan

Zoals de naam van deze race al doet vermoeden ga je van Algonquin op weg naar Bohan en weer terug. Je start in North Holland en gaat over de Northwood Heights Bridge. Rem voldoende af voor je de straat inslaat wanneer je de brug verlaat. Scheur de kleine straat op Bohan door en rijd de East Borough Bridge op die je over Charge Island terug naar Algonquin voert. Wanneer je deze brug verlaat, neem dan behoedzaam de bocht naar rechts en geef vervolgens flink gas op het lange rechte stuk. Doe deze route drie maal en eindig eerste om deze race te voltooien.

North Alderney

Alderney

North Alderney

Deze race vindt plaats in een buitenwijk in North Alderney. Er zijn in totaal vijf ronden die je moet afleggen. Meteen bij de start heb je al een eerste bocht waarbij je je niet mag laten verassen door de concurrentie. Zoals je ondertussen al weet kan het er in het begin erg rumoerig aan toe gaan. Snijd je deze bocht goed aan, dan ben je weg voor een lange solo. Er zijn veel rechte stukken waarbij je flink wat gas kunt geven en met je gewone rem kan je de bochten meer dan perfect aansnijden. Na de checkpoint voor de voorlaatste checkpoint heb je een mogelijkheid om het parcours een stukje af te snijden. Rij in plaats van de bocht links, rechtdoor, de oprit van een huis op en door een smalle doorgang. Als je alles goed doet, zal je in de derde ronde de concurrentie al dubbelen.

Elevated
South Alderney

Elevated

Een race van drie ronden in centraal Alderney is wat je te wachten staat. De eerste checkpoint na de start brengt je via een brug de snelweg op, waar je flink gas kunt geven. Let wel op voor de bocht waarbij een deel van de afsluiting ontbreekt. Je zal de snelweg moeten verlaten via een steile weg naar beneden. Rem voldoende af bij het laatste checkpoint, want als je dit niet doet zal je via een schans in het water belanden en is de race voor jouw helaas voorbij. Geef terug goed gas in de straat waar Gracie's huis zich bevindt en maak je geen zorgen om de brede bochten die je makkelijk kunt aansnijden zonder te remmen. Doe deze route driemaal om de race te voltooien.

South Alderney

De laatste race in Alderney is er eentje die begint in Tudor, aan de oude Sprunk fabriek. Geef al meteen vanaf de start vol gas en neem de brede bocht aan Honkers zonder je rem te gebruiken. Trek opnieuw op en drift de volgende bocht in. Deze race is een constante afwisseling tussen lange rechte stukken en verschillende soorten bochten. Een motor of kleine sportwagen als de Comet zijn de meeste geschikte voertuigen voor dit parcours. Kom als eerste over de streep na drie ronden om deze laatste race te voltooien.

Grand Theft Auto IV
Missies Verhaallijn · Diamanten · Heroïne · Verhaallijn keuzes · Missieoverzicht · Missies · 100% Checklist Icon GTA IV orange small.png
Submissies Random characters · Most Wanted · Vigilante · Exotic Exports · Drug Delivery · Stevie's Car Theft · Races · Assassinations · QUB³D · Minigames
Features Voertuigen · Speciale voertuigen · Wapens · Personages · Gangs · Radiozenders · Dates · Friendships · Safe houses · Bedrijven · Special outfits · Voeding · Prostituees · Websites · Multiplayer · Video Editor
Collectables Flying rats · Stunt Jumps · Achievements & Trophies
Overige Cheats · Easter eggs · Systeemeisen · Plattegronden · Vindplaatsen · Besturing · Outtakes · Trailers · Credits · Episodes From Liberty City (The Lost and Damned · The Ballad of Gay Tony)
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Races_(GTA_IV)"