GTAGames.nl

Flight School (GTA V)

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoofdpagina > Grand Theft Auto V > Flight School (GTA V)


Flight School logo.png

Met de terugkeer van vliegtuigen in GTA V maakt ook de vliegschool, die we al tegenkwamen in GTA San Andreas opnieuw zijn opwachting. Na de missie Mr. Philips is het mogelijk om aan Los Santos International Airport de lessen, bestaande uit twaalf verschillende onderdelen, te starten. In elk onderdeel dien je minstens een bronzen medaille te halen wil je het spel voor de volle 100% uitspelen.

Trivia

 • Om de off-shore aanpak van de Merryweather Heist te kunnen starten, moet je onder andere de flying skill van Michael verbeteren door een bezoekje aan de flight school te brengen. Het is echter niet nodig om elk onderdeel te voltooien.
 • Verschillende lessen maken gebruik van checkpoints. Je hoeft de checkpoint niet in het midden te raken om ervoor te zorgen dat hij telt. Echter, het volledig missen van een checkpoint kost je 5 seconden van je tijd.

Onderdelen

Training Take Off

Training Take Off.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
00:32 00:50 01:00


Tijdens je eerste les moet je een vliegtuig laten opstijgen. Druk op PS3 Button R2.png[PS3] / X360 Button RT.png[X360] om gas te geven in het vliegtuig. Wanneer het vliegtuig van de grond begint te komen haal de linker joystick naar je toe om op te stijgen. Terwijl je in de lucht bent druk op de linker joystick (PS3 Button L3.png[PS3] of X360 LStick None.png[X360]) om het landingsgestel van je vliegtuig in te trekken. Vlieg door alle checkpoints om de les te voltooien.

Tips

 • Stijg rustig op, je hebt voldoende ruimte om naar het eerste checkpoint te komen.
 • Eenmaal in de lucht, verminder het gas een beetje om de hoeveelheid turbulentie te verminderen
 • Mocht je dankzij turbulentie niet meer in een rechte lijn vliegen, gebruik dan PS3 Button L1.png / PS3 Button R1.png[PS3] of X360 Button LB.png / X360 Button RB.png[X360] om je vliegtuig weer in de goede richting te sturen.

Runway Landing

Runway Landing.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
00:35 00:55 01:10

In deze les leer je hoe je een vliegtuig moet landen. Je zal in de lucht beginnen. Laat onmiddellijk het gas los en begin rustig met dalen, laat ondertussen je landingsgestel zakken met PS3 Button L3.png[PS3] of X360 LStick None.png[X360]. Wanneer je in de buurt van de landingsbaan bent begin je met het afremmen van je vliegtuig met PS3 Button L2.png[PS3] of X360 Button LT.png[X360]. Wanneer je de grond hebt geraakt laat je vliegtuig uitrollen tot het einde van de landingsbaan, hier zal je een lichte bocht naar links moeten doen met PS3 Button L1.png[PS3] of X360 Button LB.png[X360]. Stop in het checkpoint naast de landingsbaan om de les te voltooien.

Tips

 • Druk de rem niet te lang in, je vliegtuig kan dan gaan stilvallen. Indien dit gebeurt, zul je gas bij moeten geven.
 • Land op het middelste gedeelte van de landingsbaan, je zal dan nog genoeg vaart hebben om naar het einde te rollen.
 • Geef indien nodig een klein beetje gas bij nadat je geland bent, om iets sneller bij het einde te komen.

Inverted Flight

Inverted Flight.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
01:40 02:00 02:20

In deze les zal je ondersteboven moeten gaan vliegen met je vliegtuig. Begin deze les door op te stijgen. Je begint eerst met een barrel roll (kurkentrekker). De instructeur zal je vertellen wanneer je een rol moet maken. Dit doe je door de linker joystick naar links of naar rechts te houden. Houd de joystick naar links of naar rechts totdat je vliegtuig weer horizontaal ligt. Hierna moet je dezelfde stunt nogmaals doen, maar dit keer driemaal achter elkaar. Vlieg wat hoger en houd de linker joystick naar links of naar rechts wanneer de instructeur dit zegt.

Als laatste moet je een paar seconden ondersteboven vliegen. Houd de linker joystick naar links of naar rechts totdat je ondersteboven hangt. Gebruik dan de linker joystick om je vliegtuig recht te houden. Wanneer de meter vol zit kan je je vliegtuig terug draaien. Dit voltooit de les.

Tips

 • Zorg voor genoeg hoogte, de instructeur zal je tussen de stunts een uitleg geven, gebruik deze tijd om hoger op te stijgen.
 • Wanneer je ondersteboven hangt duw je de linker joystick naar boven om je vliegtuig in de lucht te houden.

Knife Flight

Knife Flight.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
00:54 01:15 01:40

In deze les zal je op je zijkant vliegen. Deze les zal te vergelijken zijn met de les hierboven, maar in plaats van dat je in een hoek van 180° vliegt, zal dit in een hoek van 90° zijn. Je instructeur zal je vertellen wanneer je de linker joystick naar links of naar rechts moet houden. Doe dit totdat je vliegtuig op zijn zijkant vliegt. Je zal je vliegtuig een paar seconden op zijn zij moeten houden. Gebruik PS3 Button L1.png / PS3 Button R1.png[PS3] of X360 Button LB.png / X360 Button RB.png[X360] om je vliegtuig in de lucht te houden. Nadat de meter vol is kan je je vliegtuig weer recht trekken. Hierna moet je hetzelfde nog een keer doen, maar dan de andere kant op. Je instructeur zal weer aangeven wanneer je je vliegtuig op zijn kant moet draaien. Draai nu je vliegtuig in de tegengestelde richting als dat je net deed en houd hem weer een paar seconden in een hoek. Als de meter vol is draai je je vliegtuig weer recht, dit voltooit deze les.

Tips

 • Draai met je vliegtuig richting de zee, hier zullen geen gebouwen in de weg staan.

Flat Hatting

Flat Hatting.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
02:15 02:35 03:00

Een simpele test van de vliegkunsten. In deze les moet je een traject volgen. De checkpoints liggen wel erg laag boven land/zee. Kijk hierbij uit voor obstakels en het water. Stijg op en volg alle checkpoints om deze les te voltooien.

Tips

 • Gebruik PS3 Button L1.png / PS3 Button R1.png[PS3] of X360 Button LB.png / X360 Button RB.png[X360]voor de preciezere draai.
 • Kijk goed uit voor de obstakels als je over de haven vliegt, sommige checkpoints liggen in of erg dicht in de buurt van daken en palen.
 • Houd je vliegtuig zo recht mogelijk.

Touchdown

Touch Down.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
10.00m 45.00m Landen

In deze les moet je een noodlanding maken op een verkeersbrug. De brug is redelijk smal en niet al te lang. Aan beide kanten van de brug staan lantaarnpalen en er rijdt verkeer over de brug. Je zal in de lucht voor de brug beginnen. Begin meteen met een sterke daling om wat lager bij de brug te komen. Rem je vliegtuig wat af om in het midden van de brug een soepele landing te maken. Laat je vliegtuig een beetje uitrollen om daarna in het checkpoint te stoppen. Een landing op de brug is genoeg voor brons.

Tips

 • Het vliegtuig heeft niet veel ruimte nodig om te stoppen.
 • Mik op de middenlijn van de brug, hier heb je genoeg ruimte om de lantaarnpalen te ontwijken voor de landing.
 • Verplaats jezelf naar de rechter rijbaan nadat je op de brug bent geland, hier zal het verkeer meegaander zijn. Blijf wel waakzaam voor tegemoetkomend verkeer en de lantaarnpalen.
 • Doe deze les in de nacht. Er zal dan aanzienlijk minder verkeer op de weg zijn.
 • Deze les is meer geluk dan je vaardigheid. Met veel voertuigen is het een stuk lastiger om niet vroegtijdig tot een stop te komen.

Loop the Loop

Loop the Loop.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
01:35 01:40 02:05

In deze les leer je hoe je een looping gaat maken. Stijg op, de instructeur zal je aangeven wanneer je met de looping kan beginnen. Haal dan de linker joystick naar achteren toe om te stijgen, blijf de stick vasthouden om een volledige looping te maken. Laat de joystick los om weer recht te vliegen. Als laatste oefening ga je een halve looping maken om daarna boven in de looping recht te draaien. Haal de linker stick naar achteren om met de looping te beginnen, laat de joystick los op het hoogste punt van de looping. Je vliegt nu ondersteboven. Haal daarna de linker joystick naar links of naar rechts om weer recht te vliegen. Dit eindigt de les.

Tips

 • Zorg voor voldoende hoogte. Je zal wanneer je uit een looping komt iets lager uitkomen dan waar je begon.
 • Vlieg richting de zee, hier zul je geen last krijgen van obstakels.

Helicopter Course

Helicopter Course.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
02:40 03:15 03:45

Voor deze les moet je een helikopter door een aantal checkpoints manoeuvreren. De checkpoints vormen een route door Los Santos, hierdoor liggen een aantal checkpoints erg dicht in de buurt van gebouwen en bruggen. Als laatste moet je de helikopter landen van waar je begon. Dit eindigt deze les.

Besturing helikopter

Besturing PS3 Xbox360
Stijgen PS3 Button R2.png X360 Button RT.png
Dalen PS3 Button L1.png X360 Button LT.png
Om de as draaien PS3 Button L1.png/PS3 Button R1.png X360 Button LB.png/X360 Button RB.png
Sturen PS3 LStick All.png X360 LStick All.png
Camera PS3 RStick All.png X360 RStick All.png

Tips

 • Duw de linker analoge stick half naar voren toe. Dit zorgt ervoor dat de helikopter genoeg snelheid kan maken zonder al te veel hoogte te verliezen.
 • Oefen wat in een helikopter voor de les. Je pilot level zal hoger zijn, wat de turbulentie vermindert.
 • Doe deze les overdag, dit verbetert de zichtbaarheid van veel van de obstakels.

Helicopter Speed Run

Helicopter Speed Run.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
02:10 03:00 03:30

Deze les is vergelijkbaar met de les hierboven. Het grote verschil zal zijn dat snelheid belangrijk is, hierdoor zit er een tijdlimiet van 00:03:30 op deze les. De les faalt wanneer je niet de laatste checkpoint hebt behaald voordat de tijd over is.

Skydiving

Sky Diving.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
3.00m 10.00m 20.00m

In deze les zal je met je parachute in een checkpoint moeten landen. Hoe dichter je bij de center van de checkpoint landt, hoe hoger je score. De checkpoint bevindt zich op het dak van de parkeerplaats voor het vliegveld. Voor de vrije val kan je rondkijken met PS3 RStick All.png. Druk op PS3 Button Square.png[PS3] / X360 Button X.png[X360] om te springen. Duw de linker analoge stick half naar voren om dichter bij de checkpoint te komen. Wanneer je de grond nadert druk je op PS3 Button Cross.png[PS3] / X360 Button A.png[X360] om je parachute te openen. Gebruik nu PS3 LStick All.png om de parachute te besturen. PS3 Button L2.png , PS3 Button R2.png[PS3] / X360 Button LT.png , X360 Button RT.png[X360] zorgen ervoor de je een preciezere draai kunt maken met de parachute. Gebruik PS3 Button L2.png&PS3 Button R2.png[PS3] / X360 Button LT.png&X360 Button RT.png[X360] voor een precieze landing. Druk op PS3 Button Triangle.png[PS3] / X360 Button Y.png[X360] om je parachute los te koppelen. Om de les tot een goed einde te brengen moet je in de checkpoint landen zonder dood te gaan. Dit kan je halen door je parachute op te trekken met PS3 LStick Down.png.

Tips

 • Duw de analoge stick half naar voren. Dit geeft je de grootste afstand die je in de vrije val kan afleggen. Duw de analoge stick niet helemaal naar voren, dit brengt je personage in een rechte val naar de grond!
 • Ontkoppel jezelf vlak voor je de grond raakt van je parachute, je zal dan meteen tot een stop komen.

Drop Zone

Drop Zone.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
0.00m 7.00m 20.00m

Deze les is vergelijkbaar met de les hierboven. Het grootste verschil zal wel zijn dat de checkpoint zich ditmaal achter op een rijdende vrachtwagen bevindt. Je zal wederom in de lucht beginnen, druk op PS3 Button Square.png[PS3] / X360 Button X.png[X360] om te springen. Je hoeft ditmaal niet ver naar voren te vliegen, aangezien de vrachtwagen recht onder je bevindt. Open op tijd je parachute de manoeuvreer je in de richting van de vrachtwagen. Je behaalt goud wanneer je op de vrachtwagen landt.

Tips

 • De instructeur zal je de tip geven om vroeg je parachute te openen om zo de tijd die je kan gebruiken om te manoeuvreren te vergroten. Dit is niet nodig.
 • Open je parachute lager bij de grond en achter de vrachtwagen. Duw daarna de linker analoge stick naar voren om zo op de vrachtwagen te landen. Probeer je snelheid gelijk te maken met de vrachtwagen wanneer je gaat landen.

Earn Your Wings

Earn Your Wings.png
Flightschool gold.png Flightschool silver.png Flightschool bronze.png
02:50 03:15 03:40

In de laatste les neem je weer plaats in een vliegtuig. Je zal weer een route door de stad moeten volgen. Hierbij moet je gebruik maken van verschillende stunts, zoals de knife flight en op zijn kop vliegen. Je krijgt te maken met 3 verschillende soorten checkpoints.

 • De gele checkpoint is de normale. Het maakt hierbij niet uit op welke manier je door de checkpoint vliegt.
 • De groene checkpoints zijn de knife flights. Hierbij moet je op je zijkant door de checkpoint vliegen.
 • Bij de blauwe checkpoints moet je ondersteboven vliegen.

Je zal dit keer weer langs bruggen en gebouwen moeten vliegen, dus let goed op waar alles zich bevindt. Wanneer je door de laatste checkpoint vliegt haal je deze les, en daarbij ook de gehele Flight School.

Tips

 • Doe deze les overdag, hierdoor zie je de obstakels wederom beter.
 • De vliegtuigen in de groene checkpoints zullen in de richting wijzen van de volgende checkpoint.
 • Neem ruim de tijd om jezelf in positie te brengen voor de volgende checkpoint. Ze zijn ruim uit elkaar geplaatst.


Grand Theft Auto V
Missies Verhaallijn · Missieoverzicht · Missies · 100% Checklist Icon GTA V orange small.png
Submissies Strangers and Freaks · Random Events · Flight School · Shooting Range · Races · Triatlons · Minigames · Stunt Plane Time Trials · Therapist Sessions
Features Voertuigen · Wapens · Personages · Dieren · Gangs · Radiozenders · Safe houses · Bedrijven · BAWSAQ · Voeding · Prostituees · Websites · Multiplayer · Rockstar Editor
Collectables Spaceship Parts · Letter Scraps · Under the Bridges · Knife Flights · Parachuting · Stunt Jumps · Hidden Packages · For Sale Signs · Epsilon Tracts · Nuclear Waste · Submarine Parts · Monkey Mosaics · Wildlife Photography · Peyote · Achievements & Trophies
DLC Beach Bum Update · Valentine's Day Massacre Special · Business Update · High Life Update · I'm Not a Hipster Update · Independence Day Special · San Andreas Flight School Update · Last Team Standing Update · Festive Surprise Update · Ill Gotten Gains Update
Overige Special Editions · Cheats · Easter eggs · Plattegronden · Vindplaatsen · Besturing · Trailers · Credits · Systeemeisen
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Flight_School_(GTA_V)"