GTAGames.nl

Trailers (GTA V)

Van WikiGTA - De Nederlandse Grand Theft Auto Walkthrough!
Ga naar: navigatie, zoeken

Trailer 1

De eerste trailer verscheen op 2 november 2011. Het filmpje gaf, naast het logo, de eerste informatie over GTA V prijs. Het muzieknummer is "Ogdens' Nut Gone Flake" van Small Faces.

Eerste trailer van Grand Theft Auto V

De trailer begint met de stem van een - op dat moment - nog onbekend persoon (later blijkt dat dit Michael, één van de hoofdpersonages, is). Hij is er zelf niet zeker van; hij noemt het weer en de zekere 'magie' van de plaats. Ook wilde hij zijn vorige leven achter zich laten, waarvan hij laat doorschemeren dat hij een crimineel verleden heeft gehad. Hij mijmert over het familieleven dat hij hier had kunnen leiden in zijn nieuwe, grote huis met zijn toekomstige kinderen. Maar, zo sluit hij af, je weet hoe het gaat.

Why did I move here? I guess it was the weather. Or the... I don't know, that thing, that magic. You see it in the movies. I wanted to retire. From what I was doing, you know? From that, that line of work. Be a good guy for once. A family man. So, I bought a big house. Came here, put my feet up. I thought I'd be a dad, like all the other dads. My kids would be like the kids on TV. We'd play ball and sit in the sun, but, well, you know how it is.
Michael

Het eerste beeld toont een man en vrouw met een hond op het strand, voor een wachthuisje van de strandwacht. Vervolgens komen de boulevard en de skyline van Los Santos en een golfterrein in beeld. Iemand scheert onder een brug door in een Speedophile 2000 jetski. Drie bepakte trekkers staan in het bos voor een bergketen. Terwijl een automobilist wacht voor een overstekende voetganger doet hij het dak van zijn convertible naar beneden. Een windmolenpark, bergvilla's, een snelweg met borden naar onder andere Downtown, Los Puerta en Little Seoul. Het strand met een openluchtsportschool, enkele beelden van de straten en de hoogbouw van Los Santos. We zien iemand in een maatpak van achteren, wiens gezicht we alleen zien als hij even achterom kijkt. Een sproeivliegtuigje vliegt laag over een wijnveld heen, waardoor de mensen die op het veld werken moeten hoesten.

Als de monoloog afgelopen is, worden de beelden minder rooskleurig. Drie mannen, vermomd als het ongediertebestrijdingsteam "Los Santos Bugstar Pest Control" springen uit een bestelbus met wapens in de hand, waarna ze de deur van een gebouw intrappen. Diverse beelden tonen daklozen, bedelaars, iemand die zijn huis verkoopt, prostituees, iemand die uit de club Tequi-La-La gegooid wordt, politieachtervolgingen over straat en door de sloppenwijken, een brandend autowrak. De trailer sluit af met een vliegtuig dat over het Vinewood-bord heenvliegt, met Los Santos in de smog op de achtergrond.

Trailer 2

De tweede trailer van GTA V werd gepubliceerd op 14 november 2012 en gaf naast extra beelden van Los Santos, ook informatie over de dagelijkse bezigheden van de hoofdpersonen. Het muzieknummer is "Skeletons" van Stevie Wonder.

Tweede trailer van Grand Theft Auto V

De trailer begint met een shot vanaf het Los Santos Observatory, vanwaar je een groot deel van de stad kunt overzien. Vervolgens komt een villa in beeld en hoor je moeder Amanda tegen haar dochter Tracey schreeuwen dat 'hij' niet mag blijven slapen. Vader Michael loopt terwijl rustig in zijn korte broek naar het zwembad, vertellend over zijn vroegere leven, en dat dat niet de juiste manier van leven was en is.

Hierna zien we opnieuw een shot op de skyline van Los Santos, en enkele beelden van één van de snelwegen. We zullen Trevor horen spreken, dat hij er vaak wat mee te maken heeft als er iets gebeurt buiten Los Santos. Hij steekt een huis in de hens, en vervolgens zien we hem voor een verlaten benzinepomp staan waar duidelijk iets gebeurd is, maar hij zegt dat "je niet zo op de lijken moet letten". Hierna zullen we Michael, Franklin en Lamar, een vriend van Franklin, rond een bankje ontmoeten. Michael schijnt te weten wat Franklin zocht, waarna we hem weg zien scheuren in een bolide, die vermoedelijk nog niet is afbetaald. Vervolgens zien we een shot op Franklin en - waarschijnlijk - zijn vriendin, die opmerkt dat hij nooit zal veranderen, hoe veel auto's hij dan ook wel niet mag bezitten.

Een nieuwe scène start, waarbij we Michael zien zitten bij - waarschijnlijk - een psychiater, die zegt dat zijn zoon een goede knul is. Direct schakelt het beeld over op James, die om één of andere reden aan de mast van een zeilschip hangt. Dit zeilschip is echter op transport, en Michael probeert hem met Franklin uit deze situatie te redden. Nadat hij in de auto is gevallen, zien we hen beide in een auto zitten. De knul stelt voor om los te gaan, waarop Michael zichtbaar verbaasd reageert.

Hierna komt opnieuw Trevor in beeld, die één van zijn concurrenten aan het intimideren is. Direct hierna zien we hem in een vliegtuig tussen de bergen door vliegen, zien we een kluiskraak en zien we hoe Franklin achter hond Chop aan rent. Nog enkele shots van enkele Sanchezs volgen, en we zien hoe een auto uit een vliegtuig rijdt. De trailer eindigt niet chronologisch, want pas dan zien we hoe Michael Trevor aan Franklin voorstelt. Tot slot zien we even hoe een politiehelikopter uit elkaar spat door een straalvliegtuig, en zien we de drie hoofdpersonen de uitdrukking "horen, zien en zwijgen" uitbeelden.

Trailer 3

De derde trailer werd gepubliceerd op 30 april 2013. In tegenstelling tot één trailer heeft de kijker de optie om te kiezen tussen drie trailers waarbij elke over een van de hoofdpersonen gaat.

Derde trailer van Grand Theft Auto V over Michael

Michaels trailer is begeleid door het nummer "Radio Ga Ga" van Queen. Het draait vooral om Michaels privéleven en we zien hem dus veel praten met zijn therapeut, waar de trailer ook al direct mee begint. Vervolgens rijdt hij in een rode sportwagen het terrein van zijn villa op en horen we hoe zijn dochter Tracey afgeeft op ene Jenny. Zijn zoon James ligt echter in alle rust van een spelletje te genieten. Michael zegt dat hij een goede vader wilt zijn, en we horen weer hoe hij van de Amerikaanse droom had willen genieten. Zijn dochter heeft vervolgens een kleine ruzie met hem over de tv, waarna we overschakelen naar hem en James, die schijnbaar zijn vader door zijn midlifecrisis moet helpen.

De beelden worden langzaamaan steeds minder rooskleurig, als we zien hoe hij de nieuwe bedpartner van zijn vrouw uit het raam werkt. Vervolgens horen we Michael zeggen dat hij toch ook wel graag al het 'andere' wil hebben. Een overval op een geldwagen zien we dan al gauw verschijnen, waarna zijn therapeut de conclusie trekt dat Michael toch ook wel houdt van wat chaos in zijn leven. Dat klopt, zien we direct, als een aantal korte shots voorbij flitsen waarin hij een aantal mensen intimideert - met zijn zoon - en zijn woede afreageert op zijn luxe flatscreen. Toch, zo zegt hij, is hij vrijwel gelijk aan iedere andere rijke, ongelukkige inwoner van Los Santos. Een shot op een kluis die leeggeroofd wordt volgt, samen met een achtervolging door de lucht, een schot van een sniper en politieauto's in achtervolging op LSX. Zijn therapeut vindt het vervolgens wel welletjes, en zegt dat Michael beter ergens anders hulp kan gaan zoeken.

Derde trailer van Grand Theft Auto V over Franklin

De trailer over Franklin begint rustig in één van de wijken van Los Santos, terwijl het nummer "Hood Gone Love It" van Jay Rock (featuring Kendrick Lamar) wordt ingestart. We horen dat één van de andere leden uit zijn gang weinig vertrouwen in Franklin heeft, waarna uit de daaropvolgende beelden wel iets anders blijkt. Franklin schiet daarin enkele vijandige gangleden neer, waarna we hem in een politieachtervolging opnieuw terugzien vanuit een helikopter. Het beeld schakelt over naar een stripclub, die af en toe onderbroken wordt door nog meer achtervolgingen in luxe sportauto's en op motoren. Eén van de politieauto's wordt geschept door een vrachtauto met daarin Michael en James. Hierna volgen enkele shots waarin hij en zijn gangleden wederom voorop staan tijdens achtervolgingen, maar ook eenmaal terwijl ze worden gearresteerd.

Derde trailer van Grand Theft Auto V over Trevor

Tijdens Trevors deel zien we duidelijk zijn manische kant terugkomen, want zodra Michael ons voorstelt aan Trevor, zien we hem als een weerwolf tekeer gaan. Het nummer wat we horen is "Are You Sure Hank Done It This Way" van Waylon Jennings. Direct zien we hoe Trevor zijn leven op het platteland eraan toe gaat, tussen de woonwagens in Sandy Shores. Snel volgt een scène waarin we Trevor iemand een klap met een honkbalknuppel zien verkopen, waarna we hem samen met Michael en Ron in een bar zien. Het beeld schakelt over naar een appartement, waar hij blijkbaar weer iemand heeft geïntimideerd, maar voordat we weten waarom, komen we hem al vliegend in een vliegtuigje door de countryside tegen.

Hierna komt zijn maniakale persoonlijkheid weer uitgebreid naar voren, als we zien hoe hij iemand wurgt en een ander persoon met elektrocutie bedreigt; scenes die worden gevolgd door een groot aantal klappen. Michaels vrouw Amanda is echter alles behalve blij met het feit dat Michael met zo'n psychoot omgaat, waarop we Trevor horen zeggen dat ze toch wel erg mooie borstimplantaten heeft, terwijl Michael en James toekijken. Om één of andere reden zien we in de volgende scene hoe Trevor in zijn ondergoed een brug opklimt, waarna we hem ruzie zien maken rond een The Lost chapter, we hem een auto in de fik zien steken en vervolgens vanaf de vleugel van een vliegtuig op enkele belagers schiet. Het beeld schakelt daarna over naar een helikopterpiloot die door Trevor wordt overmeesterd en Trevor die voor een trein uit zijn auto springt. Voordat het logo van GTA V in beeld verschijnt, horen we Trevor nog om een massage schreeuwen, of dat hij het anders wel even laat 'voelen'...

Gameplay video

Eerste gameplay-video van Grand Theft Auto V

De video begint met enkele shots van Los Santos en omstreken, waarna we een korte introductie van GTA V krijgen. Ons wordt verteld dat de speelwereld ontzettend groot, maar toch ook heel divers zal zijn, terwijl we met een Shamal over de Land Act Dam Los Santos binnenvliegen. Vervolgens volgen enkele shots uit de woonwijken van Los Santos en een indrukwekkend uitzicht recht boven de Mount Chiliad. Direct schakelen we terug naar het centrum van Los Santos, waar we Michael de luxe kledingwinkel Ponsonby's binnen zien lopen. Dat is een beeld wat vrij snel gecontrasteerd wordt door de daklozen onder één van de viaducten van Los Santos, en de onaangetaste bossen die de stad omringen. Beelden van het strand en de gebergten flitsen voorbij, voordat we Franklin met één van zijn opdrachtgevers zien praten.

Het beeld gaat op zwart, voordat de echte gameplay video begint. De video begint direct met de voorbereiding van een overval, zodra we Franklin zien binnenwandelen. We zien ze even toekijken vanaf een dak naar een explosie, waarna we nogmaals worden voorgesteld aan de drie hoofdpersonen. Na deze korte introductie zien we Trevor een kleine helikopter besturen, waarna Michael langs een wolkenkrabber abseilt. Er wordt uitgelegd hoe we tussen de drie personages kunnen samenwerken, wat wordt geïllustreerd door Franklin die vanaf een nabijgelegen gebouw twee tegenstanders neerschiet met een sniper rifle. Michael legt vervolgens de overige vijanden om, waarna Trevor hem binnenhaalt en ze er met de gijzelaar vandoor gaan.

Vanuit de actie schakelen we terug naar de altijd rustige stranden van Los Santos, waar Franklin net een winkeltje uit loopt. Zo snel als we tijdens de vorige missie konden overschakelen, zo rustig zullen we nu met een soort satellietbeeld tussen de drie personages kunnen switchen. Michael heeft zojuist zijn zoon uitgeput met een fietstocht, één van de vele activiteiten die je kunt doen als je niet met een missie bezig bent, terwijl Trevor (weer) in een politieachtervolging verzeild is geraakt.

Het volgende onderdeel van de gameplay-video is het aanpassen van bijvoorbeeld je voertuigen, als we Michael (met zijn zoon) een auto zien tunen bij Los Santos Customs en Franklin nieuwe kleding zien passen bij SubUrban. Naast het shoppen kun je ook je vaardigheden gaan trainen of activiteiten doen, zoals golfen, duiken, tennissen, jagen en fietsen. Trevor sluit zojuist één van zijn vangsten als premiejager op, waarna een schietscène losbarst. Er wordt verteld dat het complete vechtsysteem een upgrade heeft gekregen, zoals we onder andere zien als het nieuwe wapenwiel getoond wordt (wat ook overgenomen is uit Red Dead Redemption). Een achtervolging volgt, samen met nog enkele activiteiten.

Deze activiteiten mogen dan best ontspannend zijn, maar toch moet er ook hard gewerkt worden om geld te verdienen, zo wordt ons verteld. Direct zien we de overvalscène uit de derde trailer (van Michael) terugkeren, nu vanuit het perspectief van de speler. Een ander personage verschijnt in beeld, die een volgende opdracht aan het uitstippelen is. Hieruit kunnen we opmaken dat iedere overval nauwkeurig uiteen wordt gezet in verschillende fasen: wat het doelwit wordt en wie er wordt ingehuurd, hoe de beveiliging van het doelwit in elkaar steekt, en welke aanpak het trio kiest. Ter illustratie volgt de overval op juwelier Vangelico nogmaals, maar nu via twee verschillende aanpakken. Allereerst wordt een rustige variant gespeeld, waarbij iedereen met een verdovend middel wordt uitgeschakeld. Vervolgens kan het team in alle rust de zaak leegroven, zonder dat iemand het merkt. Dan volgt een alternatieve, iets ruigere, variant. Hierbij wordt de zaak overdag binnengestormd, iedereen tot kalmte gemaand en is het risico misschien iets groter.

Ten slotte volgen nog twee manieren om je geld te spenderen: Trevor kiest een nieuwe tatoeage uit, terwijl iemand anders zijn geld aan het beleggen is op de BAWSAQ-beurs en ondertussen een nieuw huis koopt via Dynasty 8. Ter afsluiting van de video zien we nog enkele beelden van GTA V Online, met de aankondiging dat ook daar binnenkort nieuws over volgt.

Online gameplay video

Eerste online gameplay-video van Grand Theft Auto V

De Grand Theft Auto Online: Gameplay Video kwam uit op 17 augustus 2013. In de video werd uitgelegd dat GTA V net als zijn voorganger GTA IV een multiplayermode, met de naam Grand Theft Auto: Online, heeft gekregen. Hoewel GTA Online samen met de singleplayer van GTA V op hetzelfde schijfje staat, wordt het als een aparte game gezien. Dit is niet zo verwonderlijk als je weet dat deze multiplayer eigen missies, personages en vele andere zaken bevat. Grand Theft Auto: Online zal op 1 oktober 2013, twee weken na de release van GTA V, worden uitgebracht.


The Official Trailer

Officiële trailer van Grand Theft Auto V

Op 29 augustus 2013 kwam Rockstar Games met de officiële trailer van Grand Theft Auto V. In de trailer wordt nogmaals een korte blik geworpen op de wereld en personages van Grand Theft Auto V.
Deze trailer wordt begeleid door het nummer "Sleepwalking" van The Chain Gang of 1974.


Next Gen Teaser Trailer

Next Gen trailer van Grand Theft Auto V

Op 9 juni 2014 kwam Rockstar Games met de teaser trailer voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One versie van Grand Theft Auto V. Duidelijk wordt gemaakt in de trailer dat het om meer gaat dan een 'HD sausje'. Diverse nieuwe dieren zijn in de trailer te ontdekken waaronder hamerhaaien, een kat en een mopshondje (pug dog).
Deze trailer wordt begeleid door het nummer "From Nowhere" van Dan Croll.


A Picket Fence and a Dog Named Skip

A Picket Fence and a Dog Named Skip trailer van Grand Theft Auto V

Op 12 september 2014 kwam Rockstar Games met nog een trailer voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One versie van Grand Theft Auto V. De trailer laat diverse bekende scenes uit de missies en submissies van GTA V zien. Tevens is duidelijk weer in deze trailer te zien dat het spel er grafisch veel beter uit ziet.


Grand Theft Auto V - First Person Experience

First Person Experience trailer van Grand Theft Auto V

Op 4 november 2014 kwam Rockstar Games met nog een speciale trailer voor de PlayStation 4 en Xbox One versie van Grand Theft Auto V om te laten zien hoe exact de nieuwe First Person Mode, die in de next-gen versie van GTA V zit, eruit ziet.


Grand Theft Auto V - PS3 to PS4 Comparison

PS3 to PS4 Comparison van Grand Theft Auto V

Op 5 november 2014 kwam Rockstar Games met een speciale vergelijkingstrailer tussen de PlayStation 3 en PlayStation 4 versie van Grand Theft Auto V.

Grand Theft Auto V - The Official PlayStation 4 and Xbox One Launch

The Official PlayStation 4 and Xbox One Launch trailer van Grand Theft Auto V

Op 10 November 2014 kwam Rockstar Games met de lanceringstrailer voor de PlayStation 4 en Xbox One versie van Grand Theft Auto V. Deze trailer wordt begeleid door het nummer "Let's Go All The Way" van "Sly Fox".

GTA Online Heists Trailer

Grand Theft Auto V - GTA Online Heists Trailer

Op 16 december 2014 liet Rockstar Games de eerste details zien van de Heists Update voor Grand Theft Auto: Online. [1] In een snelle montage komen stukjes voor bij van de vijf grote overvallen die in GTA Online worden toegevoegd.


Grand Theft Auto V PC Trailer

Grand Theft Auto V - 60 Frames-Per-Second PC Trailer

Op 2 april 2015 Rockstar Games de eerste details zien van de Heists Update voor Grand Theft Auto: Online[2]. Achter de trailer zit het nummer Lock & Load feat. Killer Mike van MNDR wat in de PC versie is te horen op het radiostation The Lab.


GTA Online Heists TV reclame

Grand Theft Auto V - GTA Online Heists TV Spot

Op 3 april 2015 heeft Rockstar Games de TV reclame voor de Heists Update online gezet[3].Grand Theft Auto V
Missies Verhaallijn · Missieoverzicht · Missies · 100% Checklist Icon GTA V orange small.png
Submissies Strangers and Freaks · Random Events · Flight School · Shooting Range · Races · Triatlons · Minigames · Stunt Plane Time Trials · Therapist Sessions
Features Voertuigen · Wapens · Personages · Dieren · Gangs · Radiozenders · Safe houses · Bedrijven · BAWSAQ · Voeding · Prostituees · Websites · Multiplayer · Rockstar Editor
Collectables Spaceship Parts · Letter Scraps · Under the Bridges · Knife Flights · Parachuting · Stunt Jumps · Hidden Packages · For Sale Signs · Epsilon Tracts · Nuclear Waste · Submarine Parts · Monkey Mosaics · Wildlife Photography · Peyote · Achievements & Trophies
DLC Beach Bum Update · Valentine's Day Massacre Special · Business Update · High Life Update · I'm Not a Hipster Update · Independence Day Special · San Andreas Flight School Update · Last Team Standing Update · Festive Surprise Update · Ill Gotten Gains Update
Overige Special Editions · Cheats · Easter eggs · Plattegronden · Vindplaatsen · Besturing · Trailers · Credits · Systeemeisen
Bronnen, noten en/of referenties
  1. Check de GTA Online Heists trailer!. GTAGames.nl (16 december 2014)
  2. Grand Theft Auto V PC Trailer Online!. GTAGames.nl (2 april 2015)
  3. GTA Online Heists TV Spot. Rockstar Games (3 april 2015)
Deze pagina is online te bekijken via "https://nl.wikigta.org/wiki/Trailers_(GTA_V)"